У КУЋИ ПИСАЦА – Гошћа из Словеније

Наредних десет дана гошћа Куће писаца у Тршићу биће Матеја Комел Сној, књижевница из Словеније, а како је саопштио Центар за културу „Вук Караџић“, за ову годину планирано је и гостовање Горана Мракића, писца из Румуније, који стиже у јуну.

Матеја Комел Сној је студирала компаративну књижевност на Филозофском факултету у Љубљани. Радила је од 1991. до 1996. као новинарка, књижевна критичарка и публицистиња. Била је управница Славенске књижнице у Љубљани од 2009. до 2014. године, а тренутно ради као самостална преводитељка, уредница, лекторка и публицисткиња.

Иначе, пројекат „Резиденцијални боравак у Кући писаца у Тршићу“ још од 2010. године реализују Град Лозница и лознички Центар за културу као прву и јединствену резиденцију у Србији намењену домаћим и иностраним књижевним ствараоцима. Књижевни и преводилачки рад током боравка у Кући писаца доприноси популаризацији српског језика и културе, као и учвршћивању веза међународне сарадње, поручују домаћини.

С. П.

Фото: Центар за културу

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ЛОЗНИЦЕ – Почела замена мобилијара

ПУ ШАБАЦ – Пажња, снима се

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )