ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Може ли се лакше до лозничке цркве?

Проблем на који нам је указао суграђанин Миомир Самуиловић није мали али је свакако решив, а тиме би се олакшало, пре свега, мајкама које шетају са својим бебама возећи их у колицима, као и свим особама с инвалидитетом које би да се попну од шеталишта у Улици Јована Цвијића до Цркве Покрова Пресвете Богородице. Самуиловић каже да често шета степеништем до „Антине“ школе и лозничке старе цркве и да на том потезу среће родитеље који у једној руци носе дете а у другој колица.

– Ова појава је честа и у више наврата сам понудио помоћ да понесем колица, а у разговору док се пењемо степеништем од већине сам чуо да би нека стаза у виду рампе била од велике помоћи. Да би дошли до цркве или у парк око школе, грађани морају да иду улицом од бивше „Централе“, из правца СУП-а или од Улице италијанских добровољаца, куда се крећу и возила, а овим степеништем је најбезбеднији прилаз за свакога. Зато бих предложио постављање рампе и верујем да је тај проблем решив – казао нам је наш саговорник.

Колико је његова идеја реална, изводљива и да ли се неко раније обраћао са сличним питањем, потражили смо одговор у градској управи од Драгане Јовановић, главне урбанисткиње.

– До сада нисмо имали овакав предлог, што не значи да није добар. Напротив, сваки помак и промена у корист грађана је добро дошла и ова идеја је решива, само треба пронаћи најбољи модел по којем би се то урадило. Пошто и за постављање рампи постоје одређена правила, која се односе на сам њихов нагиб, струка би морала да пре свега сними терен и размотри које је решење најбоље и да ли је изводљиво. Степениште које се помиње није с малим нагибом, тако да би требало видети да ли би било потребно на одређеним местима постављати равна одморишта јер свакако је тешко урадити стазу без тога. У сваком случају, ово све је за сада само на нивоу индивидуалних предлога, а да би се било шта радило, постоји процедура коју сви морамо испоштовати – објаснила нам је Јовановићева.

То подразумева, како је рекла, подношење писаног предлога надлежним, како би остао траг да идеја постоји, а тај документ би већ свакако стигао до оних који одлучују и проналазе најбрже решење да се то и реализује. Са овим одговором упознали смо и Самуиловића, који је потврдио да је већ данас лично поднео писани захтев на адресу градоначелника и да очекује позитиван одговор, али и да ће се обратити за подршку и Шабачкој епархији, као и лозничким привредницима који би могли финансијски помоћи решењу овог проблема.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БОКС: ВУКОВИ СА ДРИНЕ – Павле најбољи на Купу нација

УКИНУТА ЗАБРАНА – Поново ради сточна пијаца

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )