У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Помоћ грађанима

Општина Мали Зворник обезбедила је субвенције за суфинансирање санације породичних кућа и станова у циљу боље енергетске ефикасности, а право на овај вид помоћи остварио је 51 корисник. С њима су недавно потписани и уговори, сопштено је из општинске управе, а како се наводи, највише захтева на конкурсу, који је објављен прошле године, било је за финансијску подршку за замену столарије на објектима.

На име реализације ове мере потписана су 43 уговора са власницима стамбених објеката, док су новац за замену постојећег грејача простора на чврсто гориво, течно гориво или електричну енергију ефикаснијим котлом на биомасу добила три корисника. По један уговор потписан је за постављање и набавку материјала за термичку изолацију, уградњу топлотних пумпи, замену постојеће или уградњу нове цевне мреже, грејних тела и пратећег прибора и за уградњу соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Преко субвенција за унапређење енергетске ефикасности породичних кућа и станова, општина ће суфинансирати до 50 одсто прихватљивих трошкова за радове и утрошене материјале, у складу са прописаним лимитом за сваку од мера подршке, а за извођење радова биће ангажовано укупно девет предузећа.

Иначе, за суфинансирање програма енергетске санације у домаћинствима у 2023. години на територији локалне самоуправе Министарство рударства и енергетике обезбедило је Малом Зворнику 8,4 милиона динара, а како је изјавио Зоран Јевтић, председник општине, локална самоуправа је за ову намену из сопственог буџета издвојила 3,6 милиона динара.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ЛОЗНИЦА, 2015. ГОДИШТЕ У ВАЉЕВУ – Поповић најбољи голман

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Појачана контрола саобраћаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )