ПОНОС ОШ “КАДИЊАЧА“ – Сестре Сара и Софија

Ученице седмог разреда Основне школе “Кадињача“ у Лозници сестре близнакиње Сара и Софија Савичић најбоље су представнице ове школе по знању које су стекле у овој установи и успесима постигнутим на многобројним важним такмичењима школараца. Ове две ученице наставу математике, иначе, прате по ИОП-у 3 који подразумева измењен програм за ученике са изузетним способностима.

На државним такмичењима Софија је ове школске године заузела прво место из математике и друго место из физике, а предстоји јој Државно такмичење из српског језика, док је Сара освојила друго место из математике. И једна и друга такмичиће се на Државној смотри талената.

Сара каже да она и сестра никада нису биле ни на једном приватном часу, довољна им је редовна и додатна настава, а оно што им није јасно, питају наставнике. Често једна другој помажу и објашњавају када дође до проблема. Ове године Софија је имала боље пласмане, али је Сара лане на државним такмичењима освојила прво место из математике и друго из физике, док је Софија била трећа из математике и физике.

– Такмичења ми, пре свега, пружају много радости коју ми доносе победе у решавању бројних задатака међу 326 мојих вршњака који су били на последњем Републичком такмичењу из математике. Деси се и да три сата нису довољна за решавање задатака – каже Софија.

Ове године, она и сестра су радиле истраживачки рад на тему “Значајне тачке троугла” са којим су освојиле прву награду на Регионалној смотри талената и пласирале се на Државну смотру.

За њих у школи кажу да су изузетни ђаци, да су пристојне, скромне и свестране. Тренирале су  одбојку, годинама су чланови фолклорног ансамбла КУД „Караџић“ и, за разлику од већине својих вршњака који се на одморима, углавном, забављају мобилним телефонима, оне са другарицама играју ластиш! Омиљене су у друштву, а своју креативност су показале када су другарици за рођендан иштрикале омиљену личност из цртаног филма.

Сестре често помажу млађем брату, ученику петог разреда ове школе, који полако корача њиховим стопама, већ се опробао на такмичењима из математике, историје и биологије.

Директорка школе Нада Остојић каже да су поносни на сестре Савичић, али и друге успешне ученике. Иако нису завршена још сва такмичења, девет ученика је већ сада освојило једно од прва три места на државним  такмичењима, а сестре Савичић имају и по две награде. 

– Сви запослени у школи се труде да квалитет наставе буде на највишем нивоу, то многи родитељи виде и управо зато већ годинама уписујемо највећи број ђака првака. Међутим, трудимо се и да оне који нису толико успешни заинтересујемо и да од њих створимо успешне и добре људе – напомиње Остојићева.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ЛОЗНИЦА, 2015. ГОДИШТЕ У ВАЉЕВУ – Поповић најбољи голман

У МАЈУ, ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА – Дани када је стигао потоп

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )