У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ – Прва награда Пантелићима

Прву награду ‘’Златна буклија’’ за филмове ‘’Породица’’, ‘’Бритва’’ и ‘’Косидба’’, на 19. Међународном фестивалу документарног филма ‘’Златна буклија’’ добила је породица Пантелић, а уручена им је на свечаности одржаној јуче у Великој Плани. Награду су, како је образложено,  добили ‘’за умеће сажетог приказивања обичаја и живота, сведених на чињенице, факте и артефакте који доспевају и до наших дана’’.

– Наш Добривоје је пре више од четири деценије почео да се бави фотографисањем и снимањем, а ми смо после његовог прераног одласка  наставили оно што је започео. Ова награда, трећа заредом откако смо без Добривоја, потврда је да смо на добром путу, да смо добро наставили оно што је он започео. Награда нам је драга због њега, али и Општине Крупањ и Града Лознице на чијим теренима су награђени филмови снимљени – казао је данас Милан Пантелић за портал ЛН.

Пантелићима је ово дванаеста награда ”Златна буклија” за деветнаест година постојања фестивала у Великој Плани, прошле годину су добили  Гранд при за филм ‘’Таин’’, а претпрошле Филмски медаљон за филм ‘’Доко’’. Подсетимо, Пантелићи дуже од пола века фото-апаратом и видео-камером бележе живот, обичаје, традицију и веровања народа западне Србије.

До сада су снимили више од 20 хиљада сати сировог материјала, више од пет стотина документарно-играних филмова и кратких прича, за које су добили више од стотину награда у земљи и у иностранству, редовни су сарадници РТС и њихови прилози се готово свакодневно емитују на јавном сервису.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Хомо глупијенс

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА – Смањи гас

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )