ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Извесно проширење Болничког потока

Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници, којим је председавао командант штаба, градоначелник Видоје Петровић, разматрао је данас извештај о раду за протеклу и усвојио план рада за ову годину. У осврту је представљена анализа Новосадског института за хидрологију у циљу повећања протока воде Болничким потоком, који је прошле, али и ранијих година, плавио лознички крај, наводи се у саопштењу достављеном ЛН.

Према речима градоначелника, стоји у саопштењу, уз велико разумевање и добру сарадњу са ЈП „Србијаводе“ сасвим је извесно проширивање овог водотока  као једне од конкретних мера које су Градски штаб и Градско веће као закључак припремили за скупштинско усвајање.

– Уз све што је урађено у протеклом периоду, у смислу процена ризика од различитих видова утицаја елементарних непогода, посебно је важно то што је у Лозници благовремено формирана јединица Цивилне заштите, која ће добити модерно опремљен простор у Спортском центру „Лагатор“. Све то, уз активности Градске организације Црвеног крста, као и финансијске планове месних заједница кроз радове на чишћењу путних канала и водотокова другог реда, представља  директан одговор за већу оперативну спремност Цивилне заштите и свођење ризика на најмању могућу меру – наводе се речи градоначелника Петровића.

Како је саопштено, све активности на више од 20 водотокова другог реда на територији града, према утврђеној динамици радова, реализоваће Комунално јавно предузеће „Наш дом“ уз подршку града.

Прихваћена је информација о изради процене ризика и плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама, као и закључак о формирању девет стручно-оперативних тимова штаба. Реч је о тимовима за асанацију терена, евакуацију, заштиту од епидемије и пандемије, од земљотреса, клизишта, пожара, поплава, као и тимовима за прву медицинску помоћ и збрињавање, стоји на крају саопштења.

ЛН

Фото: Градска управа

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГИМНАЗИЈАЛЦИ УГОСТИЛИ ЂАКЕ ИЗ ИТАЛИЈЕ – Мост смо саградили, сада га одржавамо

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА – Четири дипломе за лозничке основце

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )