НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Расписано 12  јавних позива

Национална служба за запошљавање (НСЗ) расписала је у петак дванаест јавних позива путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и назапосленима у мере активне политике запошљавања бити укључено више од 23.000 лица. За ове намене планирано је 7,75 милијарди динара. Додатна средства обезбедиће локалне самоуправе кроз самостално финансирање као и кроз заједничко финансирање са НСЗ.

Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама незапослених грађана у које се убрајају: млади у домском смештају, хранитељским и старатељским породицама, лица без завршеног средњег образовања и она која су завршила функционално основно образовање одраслих, старији од 50 година, Ромкиње и Роми, особе са инвалидитетом, корисници новчане социјалне помоћи, лица која се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци и жртве породичног насиља.

Већина јавних позива биће отворена до 29. новембра, а рок за подношење захтева за поједине мере намењене особама са инвалидитетом је 31. децембар.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 15. маја, док је јавни позива за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра ове године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним филијалама НСЗ према месту рада лица или седишту послодавца непосредно, поштом или електронским путем.

Све информације у вези са расписаним позивима доступне су на интернет страници nsz.gov.rs,  званичним страницама на друштвеним мрежама и у свим филијалама НСЗ.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ – У Општој служби више од 4.600 прегледа

КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО УЖЕ СРБИЈЕ ЗА ПОЛЕТАРЦЕ, ПИОНИРЕ И НАДЕ – Душан првак централне Србије

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )