МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Због појаса кажњено око 7.260 возача

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), Управе саобраћајне полиције, током прошлонедељне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање и санкционисање починилаца прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима открили су 32.151 прекршај приликом контроле 69.285 возила.

Због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција је казнила 7.263 возача и 2.022 путника у возилима, а због непрописног превожења деце у возилима 374 учесника у саобраћају и 110 особа због непрописног превожења деце на предњим седиштима.

МУП поново скреће пажњу да је некоришћење сигурносног појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Србији и да га је у току прошле године свега 48 одсто погинулих возача и 35 одсто погинулих путника користило у тренутку саобраћајне незгоде. Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, сигурносни појас на предњим седиштима користи 84,3 одсто возача и сувозача, а на задњем седишту свега 19,3 одсто путника.

Саобраћајна полиција ће и у наредном периоду наставити примену мера појачане контроле на откривању и санкционисању починилаца прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Иначе, ова акција је истовремено спроведена у 30 европских земаља чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДРУГА КАДЕТСКА ЛИГА – У дербију по бод у џепу

У ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ – У Општој служби више од 6.000 прегледа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )