НОВА УЛАГАЊА – За бољи живот у Малом Зворнику

Општина Мали Зворник у овој години наставља започете пројекте, али и креће у реализацију неких нових којима ће подићи ниво услова за жувот грађана али и свих оних који у овај крај долазе као туристи. Држава наставља да помаже и развој културног живота у овом делу Подриња па је тако на конкурсу Министарства културе „Градови у фокусу“ за 2024. годину  Библиотека „17. септембар“ добила нових осам милиона динара за реализацију пројекта „Културно срце Малог Зворника“. Како је потврђено из ове установе, пројекат обухвата наставак радова на уређењу велике сале, замени бине и озвучења у Дому културе, а све са циљем да се унапреде капацитети у култури и културној понуди.

Настављајући рад на развоју туризма, Мали Зворник ће у наредним месецима реализовати и пројекат побољшања туристичке инфраструктуре, видљивости и управљања локалним туристичким атракцијама. Према речима Зорана Јевтића председника општине, вредност тог пројекта је нешто већа од 151 хиљаде долара, од чега је износ гранта 136,3 хиљаде, а учешће општине око 15.000 долара, односно 10 одсто вредности пројекта.

– Овај пројекат финансира Европска унија (УНОПС) у партнерству са Владом Србије преко програма „ЕУ про плус“, а у сусрет летњој туристичкој сезони отворићемо Туристички инфо центар и изградити пешачке стазе до археолошког локалитета Орловине, као и један видиковац на том локалитету. Уз то, поставићемо и инфо табле за представљање археолошког садржаја. Предвиђена је и дигитализација локалне туристичке понуде, кроз унапређење интернет презентације општинске Туристичке организације као и набавка и организовање обука за актере у туризму, у циљу унапређења рада пружалаца услуга у овој области, односно свих који учествују у креирању и понуди туристичких производа општине – изјавио је Јевтић.

Он је раније за портал ЛН најавио да је у плану и набавка електричних бицикала, у сврху промоције бициклизма постојећим стазама поред Зворничког језера, куповина чамаца, педалина и сличних пловила за вожњу посетилаца језером, али и опреме за одржавање чистоће Зворничког језера. Иначе, уговор о подршци са УНОПС-ом за реaлизацију пројектних активности потписан је крајем 2023. године а пре неколико дана, у Краљеву, Јевтић је присуствовао скупу на којем је добијен сертификат за спровођење овог пројекта. Мали Зворник је једна од 20 локалних самоуправа којима су, овом приликом, Амбасадор Европске уније у Србији, Емануел Жиофре и министарка за европске интеграције, Тања Мишчевић, уручили сертификате.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИЛУНКА САВИЋ У „СВЕТУ ЖЕНА“ – Друго име за храброст

У КРУПЊУ – Граде дечје игралиште

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )