У ОШ “АНТА БОГИЋЕВИЋ” – Најпосећенији “Фестивал науке”

У ОШ “АНТА БОГИЋЕВИЋ” – Најпосећенији “Фестивал науке”

Овогодишњи, девети по реду “Фестивал науке”, одржан у суботу у ОШ ”Анта Богићевић” у Лозници био је најпосећенији до сада. Циљ је постигнут, промовисање науке за најмлађе, да деца извођењем огледа из наставних предмета кроз игру стекну одређења знања. Ове године су се, како каже директорка Весна Панић, потрудили да понуде нешто ново у односу на претходне и  успели су у томе.

– Све учионице су биле препуне, и тамо где су биле презентације ученика трећих и четвртих разреда из предмета као што су  историја, географија, хемија, биологија, математика, физика, техничко, информатика… Похвалила сам ученике и наставнике који су учествовали у припреми јер су рецимо, из биологије од септембра текле припреме за овај фестивал – напомиње Панићева.

У питању су, како каже, експерименти који могу безбедно да се изводе и код куће. Један о интересантнијих је издвајање ДНК из јагоде коју су деца извела уз помоћ наставника биологије. Два сата, колико је трајала манифестација, чија су циљна група предшколци и основци из града и околине, брзо су прошла па организатор размишља да, с обзиром на велико интересовање, наредне године фестивал траје дуже.

В. М.

Фото: ОШ ”Анта Богићевић”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ – Радионица карикатуре

НОВА АКЦИЈА МУП – На мети кријумчари

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )