45. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА – Од Вука до лилања и живих статуа

Међу више од четири стотине излагача из 27 земаља на 45. Међународном сајму туризма у Београду била је и Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ). Као и у претходних неколико година ТОГЛ је наступила на заједничком простору туристичке регије Подриње са туристичким организацијама Крупња, Малог Зворника и Љубовије.

Снежана Перић, директорица ТОГЛ, каже да је лознички штанд својом атрактивношћу привукао велику пажњу посетилаца, као и цео простор регије Подриње, својим изгледом.

– Наш слоган за ову годину је да је Лозница богата природним лепотама, али још више људима. Централно место је, као и увек, заузео наш великан Вук Стефановић Караџић, представљамо наше култрурно-историјско, али и нематеријално културно наслеђе. Лилање је, наравно, привлачно, а наш ”Лила-Ло” фестивал стекао је велику популарност, постао је препознатљив бренд, и људи се распитују када ће бити одржан ове године – каже Перићева.

Она напомиње да су за овогодишњи наступ на Сајму туризма били спремљени двојезични календар манифестација и чарапе са ћирилицом азбуком и Тршићем које су привукле посебну пажњу посетилаца. 

Начелник Мачванског округа Жељко Марјановић у посети штанду регије Подриње са Снежаном Перић, директорицом ТОГЛ

– Много је гостију било овде, али ово је пре свега пословни скуп који се не мери само бројем посетилаца штанду, потенцијалних туриста, него и бројем пословних састанака и сусрета, а наш су штанд посетили многи уважени гости попут Хусеина Мемића, министра туризма и омладине, и Марије Лабовић, директорице Турситичке организације Србије. На сајму смо били од среде када је председник Александар Вучић свечано отворио манифестацију и о туризму говорио као о изузетно значајној привредној грани која доживљава експанзију. Изузетно нам је драго што сами врх државе туризам тако види и што ће и даље инвестирати не само у инфраструктуру, већ и у туристичку привреду јер је туризам грана чија будућност тек долази – рекла је директорица ТОГЛ.

На штанду ТОГЛ, који је посетио и Жељко Марјановић, начелник Мачванског округа, посетиоце су очекивале и наградне игре, али и интерактивни програми који привлаче госте. У четвртак су промовисани ”Лила-Ло” фестивал, и Међународни фестивал живих статуа и уличних забављача, наступили су квартет ”Увертира” и Театар МИМАРТ, а у петак и оркестар ”Вожд”. Поред тога посетиоцима је посебно била занимљива и фото-кабина у којој су могли забележити посету лозничком штанду и сајму.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Све је стало у десет секунди

НАШИ СМО – Боље бити пијан…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )