ОПШТИНА КРУПАЊ – Важна је јавност у раду

Ново руководство у општини Крупањ наставило је да обилази месне заједнице и разговара са грађанима о њиховим потребама, проблемима, приоритетима. Председник општине Младен Стефановић каже да је јавност у раду веома важна и да ће грађани бити у прилици да прате рад Општинског већа, Скупштине и других органа и предузећа чији је оснивач локална самоуправа.

 – У предизборној кампањи смо истицали да ће нам један од основних циљева бити транспарентност у раду, доступност информација грађанима, као и да ћемо бити међу нашим мештанима и пружити им могућност да се обрате представницима извршне власти и изнесу оно што им је важно за њихово нормално функционисање. Наставили смо да обилазимо месне заједнице и да разговарамо са грађанима како бисмо добили што више информација о томе шта је то што би могло да побољша услове за живот у њиховим местима. Планирамо да распишемо ускоро изборе за представнике савета месних заједница како бисмо што пре добили руководства са којима бисмо могли да што лакше водимо нашу општину. Када се време пролепша, намеравамо да направимо озбиљан план за насипање и сређивање сеоских и атарских путева, а то желимо да радимо плански и транспарентно тако да ће нам сарадња са председницима и саветима месних заједница бити и те како потребна – истиче Стефановић.

Подсећа да су у предизборној кампањи истицали да ће се потрудити да побољшају рад свих, почев од општинске управе, и како каже, због тога им је у њој веома важна добра организација како би и остали делови локалне самоуправе, као и установе могле што боље да функционишу.

Младен Стефановић

 – Грађани су имали могућност да нам на krupanj.online доставе своје предлоге за креирање буџета општине, а у наредном периоду биће им понуђене још неке платформе преко којих ће моћи да нам се обрате. Ускоро ће бити у прилици да путем платформе “Питајте председника” поставе питања, а од марта ће на тај начин моћи да пријаве све комуналне проблеме и у року од 48 сати проблем ће бити решен или ће добити информацију када се то може очекивати. Трудићемо се да будемо доступни грађанима и да после сваке седнице Општинског већа припремимо информацију о одлукама које су на њој донете – каже председник општине Крупањ.

Наглашава да ће кроз буџет поставити приоритете и циљеве којима ће тежити – развој пољопривреде и брига о најмлађима, односно школама ту спадају.

– Очекује нас и модернизација технике и опреме коју користи локална самоуправа. Потрудићемо се да у овој години завршимо највећи пројекат у досадашњој историји Крупња, а то је изградња канализационе мреже у оквиру пројекта “чиста Србија” чија је вредност већа од пет милиона евра.  Очекује нас посао око решавања имовинско-правних односа како би готово цело градско језгро било покривено канализационом мрежом, што ће бити велики успех за све нас. Наставићемо да асфалтирамо путеве и ослонићемо се на помоћ државе како бисмо неке капиталне инвестиције реализовали. Верујем да ћемо успети у томе  – поручује Стефановић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛЕ ГОТОВО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД КРАХА – ‘‘Вискоза’‘ без опасног отпада

ФУДБАЛ: ЈУБИЛЕЈ НЕМАЊE МАКСИМОВИЋA У ХЕТАФЕУ – Двеста утакмица у плавом дресу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )