НА ДАН ДРЖАВНОСТИ – Орден Специјалној болници и школи у Текеришу

Специјална болница за рехабилитацију ”Бања Ковиљача”

Међу бројним именима заслужних појединаца и институција којима ће данас поводом Дана државности Србије бити уручена сретењска ордења и медаље, налазе се и две установе из лозничког краја. У питању су Специјална болница за рехабилитацију ”Бања Ковиљача”, која постоји већ 165 година, и ОШ “Степа Степановић“, основана пре 180 година. Њиховим представницима ће данас бити уручен Сретењски орден, првог степена.

Др Александар Јокић, директор Специјалне болнице, изјавио је за портал ЛН да је ово велико признање за 165 година постојања једног од наших најстаријих лечилишта.

– То је лечилиште чије су темеље поставили Обреновићи, изградили Карађорђевићи и које наставља ту традицију пуним сјајем, установа која је испунила све највеће домаће и међународне стандарде и послује боље него икада. То је велики подстрек и одговорност за даљи и будући рад, то је признање за све запослене, како за оне који данас овде раде тако и за оне који су радили у протеклих 165 и ево, већ и 166 година. Никада болница није добила овако велико признање у нашој земљи – рекао је Јокић.

ОШ „Степа Степановић“

Јованка Грујичић Милер, директорка ОШ „Степа Степановић“ у Текеришу, каже да је поносна на своје ученике, колеге, родитеље, садашње и бивше, јер су сви они допринели овако великом признању које ће школи много значити.

– Прошле године смо добили Повељу града Лознице, ове године добијамо овако велико признање, највише могуће које може да се добије,тако да сам изузетно поносна због тога – изјавила је за портал ЛН Грујићић Милерова.

Свечана церемонија доделе признања биће одржана у згради Председништва са почетком у 18 часова.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ – Дан српске слободе

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Од уторка пријаве за бесплатну припремну наставу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )