АПЕЛ ГРАДСКОГ ШТАБА – Не палите траву и ниско растиње

Градски штаб за ванредне ситуације апеловао је данас на грађане да не пале траву и ниско растиње и подсетио да је Законом о заштити од пожара забрањено спаљивање стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака. Штаб апелује да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, на обрадивим површинама у близини шума, због изазивања опасности по безбедност грађана и имовине, наводи се у данашњем саопштењу.

– Моле се грађани, да уколико примете, да неко пали траву и ниско растиње, или уоче већ постојећи шумски, или пожар на отвореном простору, одмах обавесте Ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193, Полицијску станицу на 192, или Оперативни центар 112 на телефон 1985, како би се спречило даље ширење пожара. Подсећамо да је Законом о заштити од пожара, забрањено спаљивање стрних усева, смећа на отвореном, биљних остатака, као и да су за непоштовање ове одредбе, предвиђене високе новчане казне: за правна лица 300.000 до милион динара, а  физичка од 10.000 до 50.000 динара – наводи Штаб.

У саопштењу Штаб подсећа и да изазивање пожара представља опасност по живот и имовину грађана, и да су за кривична дела против опште сигурности људи и имовине и за изазивање опште опасности за учиниоце предвиђене високе затворске казне од шест месеци до пет година затвора и новчана казна.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЏОН ЛЕНОН У ЛОЗНИЦИ – ”Битлсе” не слуша, самбу обожава

РУКОМЕТНИ САВЕЗ ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Турнир у мини-рукомету

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )