СНЕГ У ЛОЗНИЦИ – Без проблема у саобраћају

СНЕГ У ЛОЗНИЦИ – Без проблема у саобраћају

Тачно месец дана након последњих снежних падавина у Лозници се јутрос поново забелео снег. Како нам је потврђено из Саобраћајне полиције сви путеви су проходни и није било већих саобраћајних незгода. Једна се догодила нешто пре 11 сати у близини ОМВ пумпе, али, на срећу, у њој нико није повређен и само је нанета материјална штета.

– Јутрос је ПЗП „Ваљево“ рашчишћавао државне путеве и саобраћај се одвија нормално. Без обзира на то, препорука возачима је да буду додатно опрезни и да вожњу прилагоде временским приликама уз коришћење зимске опреме – поручују из полиције.

Исто важи и за аутобуски превоз, који се за сада одвија редовно, a Горан Гајић, дежурни у зимској служби КЈП „Наш дом“, каже за портал ЛН да су њихови радници излазили на терен и да није било потребе за покретањем механизације.

– Синоћ је наша екипа посипала со и песак у централним градским улицама и око градске управе, од јутрос такође радници обилазе терен, али нема озбиљнијих проблема. Ишли смо и до Бање Ковиљаче, обишли улице које су у вишим деловима и сви путеви су проходни. Пешачке стазе су такође чисте, мада ћемо бацити мало соли по њима, а са њих смо метлама скинули снег. Јутрос је било минус један, око 11 сати је нешто хладније и за ноћ најављују мраз, тако да ћемо ми посути со и песак на кључним места и у вечерњим сатима. Мостови се леде и када нема снега, зато је потребно посипање. Снег је око девет сати скоро престао, али је око 11 интезивиран, међутим не очекујемо веће проблеме јер метеоролози најављују престанак падавина већ током долазеће ноћи – каже наш саговорник.

Он додаје да је у зимској служби ангажовано двадесетак радника са возачима, по 12 их је у екипи када је потребно. Све послове обављају у координацији са надлежним ЈП „Лозница развој“ и за сада, како истиче, Гајић, све тече по плану.

– Спремне су и гртаче, ако затреба, као и дувачи, којима се разбацује снег са стаза али њих ни претходних година нисмо користили јер није било неопходно. У сваком случају, ми радимо по налогу „Лознице развоја“ и у комуникацији смо са њиховим дежурним – објаснио је он.

Иначе, зимска служба је званично ангажована од првог новембра и према календару рада тако је до априла, односно 152 дана, али уколико су временски услови лоши са снежним падавинама пре и после тог датума, ради по посебном налогу управљача јавних површина.

За потребе зимског одржавања обезбеђено је 60 кубика чистог сепарираног песка, 13 тона индустријске соли и две тоне хемијских средстава.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕЋАЊЕ НА ЗОРАНА ЂАКОВИЋА ЏАРА – Из Лознице је отишао у легенду

ОДРЖАНЕ БОЖИЋНЕ ВОЖЊЕ – Кад протутње трактори и камиони

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )