ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО – У Лозници без кривичних пријава после избора

Више јавно тужилаштво у Шапцу доставило је редакцији ЛН саопштење поводом парламентарних и локалних избора спроведених на подручју његових надлежности у којем се наводи да основним јавним тужилаштвима (ОЈТ) у Шапцу и Лозници на дан избора, 17. децембра, није поднета ниједна кривична пријава због кривичних дела против изборних права.

Наредног дана две кривичне пријаве ОЈТ у Шапцу поднео је исти грађанин, једну због насилничког понашања, другу због угрожавања сигурности, обе на бирачким местима у Шапцу, а адвокат из Београда поднео је кривичну пријаву истом тужилаштву против две особе из Коцељеве без квалификовања кривичног дела.

ВЈТ саопштава да ће преузимањем одговарајућих доказних радњи утврдити чињенично стање у вези са наводима кривичних пријава и у складу са тим донети одлуке.

У сопштењу се наводи и да је 23. новембра адвокат из Лознице ОЈТ у Лозници поднео кривичну пријаву против НН лица због кривичног дела састављање нетачних бирачких спискова из члана 158. Кривичног законика, а допунио је 27. новембра.  

– Поднет је захтев за прикупљање потребних обавештења Полицијској станици у Лозници те ће, по потреби, бити предузете и друге доказне радње ради утврђивања чињеничног стања и доношења одлуке – стоји у саопштењу ВЈТ које је потписала Светлана Недељковић, главни јавни тужилац.

ЛН

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАСИЉЕ НИЈЕ РЕШЕЊЕ – Проблем је у свести

СРЕДЊА ШКОЛА ’’СВЕТИ САВА’’ – Дани Неше Ћорилића

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )