НА ОБЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ – Убедљива победа СНС

Листа ”Александар Вучић – Србија не сме да стане” на парламентарним, и ”Александар Вучић – Лозница не сме да стане”, на локалним изборима, коалиције окупљене око Српске напредне странке (СНС), победила је убедљиво на изборима у Лозници, саопштио је у данашњем обраћању медијима Видоје Петровић, председник Градског одбора СНС у Лозници. На оба гласања шест листа је прешло цензус, а у Лозници је на биралишта од 74.364 уписаних изашло готово 53 одсто бирача.

Петровић је саопштио да је на парламентарним изборима листа ”Александар Вучић – Србија не сме да стане”  освојила је 22.009 гласова, односно 57,81 одсто, ”Србија против насиља” 6.130 (16,10), ”Ивица Дачић – премијер Србије” 2.698  (7,09), ”Др Милош Јовановић – Нада за Србију” 1.971  (5,18), ”Национално окупљање – Српска странка заветници и Српски покрет Двери”  1.905, (5) и ”Ми – глас из народа – др Бранимир Несторовић” 1.725, односно 4,53 одсто.

<div class="flourish-embed flourish-cards" data-src="visualisation/16171849"><script src="https://public.flourish.studio/resources/embed.js"></script></div>

На локалном нивоу у будућем скупштинском сазиву Лозничани су поново дали највише поверења СНС-у. Листа ’’Александар Вучић – Лозница не сме да стане’’ добила је 21.009 гласова, односно 55,52 одсто што је донело 34 одборничка мандата. Следи ‘’Србија против насиља – мр Дајана Ђедовић’’ са 5.572 гласа (14,73) односно девет места, ‘’Нада за Лозницу – Нећемо рудник  – Национално окупљање’’ 4.266 (11,27) – шест мандата, ‘’Ивица Дачић – премијер Србије’’ 3.356 (8,87) пет, ГГ ‘’Смело за бољу Лозницу’’ 2.305 (6,09) три и ‘’Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници’’ 1.332 (3,52) два мандата. Он се захвалио грађанима Лознице који су изашли на изборе, посебно онима који су дали снажну подршку листама СНС на парламентарном и локалном нивоу и честитао изборни резултат свима који су прешли цензус.

– Што се тиче политике СНС, наше листе и партнера окупљених око нас, настављамо континуитет спровођења те политике која, пре свега, подразумева рад, изградњу, развој, афирмацију што вишег степена међусобне грађанске толеранције, подстицање дијалога и у том смислу, по ко зна који пут, поновићу, СНС је спремна да сарађује са свима којима је Лозница на првом месту. Исто тако нема сарадње са онима који су водили брутално прљаву кампању, нападајући председника републике, СНС и мене лично. Са таквима нема сарадње и неће је бити. Важно је да је Лозница и овога пута показала да уме да препозна праве вредности, уме да награди рад, поштење, посвећеност, труд, бригу о народу и све оно што смо до сада урадили. Наставићемо још јаче, још снажније да се боримо за Лозницу, да све започете пројекте у потпуности приведемо крају, и наравно све оно што смо планирали, укључујући и визију развоја града у наредних петнаестак и више година. На томе ћемо посвећено радити заједно са нашим партнерима у будућем скупштинском сазиву – казао је он.

<div class="flourish-embed flourish-parliament" data-src="visualisation/16189968"><script src="https://public.flourish.studio/resources/embed.js"></script></div>

Петровић је говорећи о визији развоја Лознице казао да постоје пројекти који ће моћи да се реализују у само наредних неколико година, а да ће најдуже трајати пројекат на простору ‘’Вискозе’’ где ће нићи потпуно нови град, комплекс стамбено-пословног карактера. Оценио је и да ће грађане највише обрадовати градња затвореног базена чиме би била заокружена комплетна спортска инфраструктура  и дат још снажан импулс подстицаја развоју  туризма, у овом случају спортског и ђачког.

– Наставићемо да уз помоћ државе доводимо нове инвеститоре, обезбеђујемо снажне подстицаје домаћим привредницима, али и политику подршке унапређењу квалитета живота на селу, не само кроз субвенције за регистрована пољопривредна газдинства него и све друге инфраструктурне активности које ће живот на селу учинити бојим. Значајна средства биће обезбеђена за младе, кроз њихово образовање, усавршавање, стипедније, новчане награде за најбоље, још снажније ћемо афирмисати спорт, али исто тако водити и бригу о онима који имају одређене сметње у развоју, као и о нашим најстаријим суграђанима. Много посла је пред нама, очекујем да ћемо успети да обезбедимо демократску атмосферу, да уважавамо међусобне различитости и водимо прави дијалог, праву дебату која неће имати примесе какве је често имала у ранијем периоду јер то су лоше поруке и лоши примери, пре свега, за нашу децу – казао је и навео да листа СНС никада није као сада имала тако квалитетан састав који представља ‘’Лозницу у малом’’.

Медији

Петровић се у име ГО СНС и коалиционих партнера захвалио медијима на ‘’коректном и професионалном извештавању у току кампање’’.

– Мислим да сте тиме показали и дали пример како треба да се води дијалог и руководи у свом послу јер и то је, у највећој мери, допринело, поред ужасно прљаве кампање, да грађани не буду збуњени, да имају благовремене и поуздане информације – рекао је он.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У КРУПЊУ – Победа Српске напредне странке

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ЉУБОВИЈИ – СНС освојио највише мандата

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )