ВОЛОНТЕРИ У АКЦИЈИ – Очистили дивљу депонију

ВОЛОНТЕРИ У АКЦИЈИ – Очистили дивљу депонију

Волонтери Канцеларије за младе и ученици првог разреда Средње економске школе очистили су данас дивљу депонију иза гаража код железничке станице у акцији ”Шта ми тешко”. Акција је спроведена као наставак еколошке радионице коју је волонтерка Бојана Миловановић, ученица трећег разреда СШ ”Свети Сава”, одржала у Омладинском центру средином новембра.

– Тада су учесници радионице одлучили да ово буде акција коју ћемо спровести, а очекује нас и садња садница коју данас нисмо могли да изведемо због временских услова. Данас смо уклонили више од 30 кеса, запремине 180 литара, разног смећа – каже Бојана.

Она је почетком школске године, као представница Лознице, учествовала на обуци за ’’ Youth4Air’’ амбасадора у Карловцима, које су организовали Уницеф и организација ’’Конектинг’’ уз подршку Краљевине Шведске. Задатак учесника обуке из 23 града био је да у својим локалним заједницама одрже радионице на којима ће осмислити волонтерску акцију коју ће спровести у циљу очувања животне средине и ваздуха.

Лозничанима остаје још да сачекају боље време и да засаде саднице, а на онима који бацају смеће где му није место да се угледају на волонтере и потруде да сачувају околину. Није тешко.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИНИСТАР БЛАГОЈЕВИЋ У ЗЦ ’’ЛОЗНИЦА ’’ – Улагања већа од три милијарде

”ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ” – Тијана Богићевић, као код куће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )