ПИТАЛИ СМО НОСИОЦЕ ОДБОРНИЧКИХ ЛИСТА: Зашто да гласамо за вас?

1. Видоје Петровић, носилац листе “Александар Вучић – Лозница не сме да стане”

– Зато што је носилац изборних листа Српске напредне странке Александар Вучић доказани и признати државник, дипломата, домаћин, патриота и вођа а кажу да сваки народ по заслузи има свог вођу. Зато што је Србија у владавини СНС-а постала економски развијена и уређена земља, земља са упосленим становништвом, земља верна својим коренима и традицији, а окренута будућности и сарадњи. Зато што смо од земље изгубљених нада и очекивања постали земља са вером и надом позиционирана на светској мапи. Постали смо отворени за свет, али је и свет отворио своја врата Србији. Зато што сада много путева воде у, а посебно кроз Србију. Зато што је држава под вођством СНС-а пуно учинила за младе, за образовање, здравство и потомство схватајући да су то стубови опстанка српског народа и његове државе.

Зато што је Лозница у последњих 10-15 година од паланке постала град – административни, културни, привредни, образовни и здравствени центар шире регије. Рекли смо пре 10 и више година и пре 5 година шта ћемо урадити и урадили смо. И данас кажемо Лозница неће стати ни у једној развојној области.

Грађанима смо представили Нову Визију развоја Лознице у наредним годинама. То значи до краја године отварање Иновационог центра за младе лозничке стручњаке и будуће научнике, завршетак брзе саобраћајнице Лозница-Шабац до краја следеће године, изградња нове индустријске зоне за потребе домаћих и страних инвеститора и завршетак треће фазе Здравственог центра.

Изградња: постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже, нове тржнице на локацији зелене пијаце, подземне гараже, неколико градских тргова, затвореног олимпијског базена, излазак на Дрину кроз неколико савремено планираних викенд насеља са додатним садржајима, трајно решавање управљања комуналним отпадом.

Направићемо од Лознице окружни центар, модеран град са свом пратећом саобраћајном, туристичком, спортском, културном и свом другом инфраструктуром. Лозница ће бити град будућности, град младих у који ће се људи враћати.

Зато што са нама нема неизвесности јер смо веровали у снагу наших Лозничана, зато што је ово наш заједнички успех и што знамо да Лозница не сме да стане јер имамо још много посла који треба да заједно урадимо у интересу свих грађана од најмлађих до најстаријих.

Зато што је наша победа, победа Лознице и наставак пута ка врху због традиције која нас обавезује и будућности наше деце која то од нас очекују.

2. Милутин Баштовановић, носилац листе “Ивица Дачић – премијер Србије”

– Социјалистичка партија Србије наставиће да слуша свој народ и следи његову њихову вољу да се бори да у здравој животној средини одрастају наша деца, да подржава домаћу привреду и младе предузетнике, да помаже опстанак нашег села и домаће производње.

Ивица Дачић и Социјалистичка партија Србије су увек били и остаће заштитници свих који живе од свог рада и оних који су погођени неправдом. Настављамо да се боримо за боље услове рада, за веће плате и за поштовање осмочасовног радног времена.

Залагаћемо се за поштену пореску политику, борићемо се за већа права жена, подржаћемо право на старосну пензију чак и ако недостају године радног стажа. Залагаћемо се за бесплатно школовање, издвајаћемо више новца за државно здравство како би грађани имали квалитетнији живот. У центар наше политике ставићемо породицу и децу, зато што наше мајке заслужују посебну пажњу.

Обавезујемо се да ћемо наставити посвећено и снажно да штитимо државне и националне  интересе наше Србије и да никада нећемо одустати од Космета и  Републике Српске.

3. Драган Пајић, носилац листе “Смело за  бољу Лозницу – Драган Пајић”

– Зато што у овим важним временима за наш град Лозницу, Група грађана СМЕЛО за БОЉУ Лозницу чврсто стоји као чувар интереса свих наших суграђана. Посвећени смо не само очувању нашег града и његове околине, већ и његовом напретку у смислу здравства, економије и инфраструктуре.

Зато што смо непоколебљиво посвећени борби против пројекта ”Јадар”. Ова борба, уз 5.500 суграђана који су изразили свој став, одражава нашу одлучност у заштити наше земље, воде и ваздуха од непоправљиве штете. Наша акција је усмерена на очување здравља и живота наших људи, као и на спречавање девастације и потенцијалног исељавања становништва.

Зато што је наш програм за рад јавних предузећа фокусиран на побољшање квалитета живота у Лозници. Планирамо да модернизујемо и проширимо инфраструктуру водовода и канализације, унапредимо управљање отпадом, ревитализујемо ”Топлану Лозница” за ефикасније и економичније грејање и унапредимо ”Паркинг-сервис” за урбани ред и правичност.

Зато што је наша обавеза да осигурамо транспарентност у управљању и раду локалних органа. Строгим спровођењем ревизија и појачавањем контроле, циљ нам је да искоренимо сваки облик злоупотребе буџета и повећамо одговорност на свим нивоима управљања.

Зато што се залажемо за успостављање функције градског заштитника грађана. Верујемо да сваки грађанин Лознице заслужује да његов глас буде уважен и да његова права буду заштићена.

Зато што гласање за СМЕЛО за БОЉУ Лозницу значи гласање за напредак, одговорност и заштиту наше заједнице. Са вашим подршком, ми можемо учинити Лозницу бољим местом за живот за све нас и наше будуће генерације.

4. Славиша Милетић, носилац листе “Нада за Лозницу – Нећемо рудник у Лозници – Национално окупљање (Српски покрет Двери – Нови ДСС – ПОКС) – Славиша Милетић”

– Одбацићемо све уговоре са “Рио Тинтом”. Преиспитиваћемо све уговоре и тендере са стручњацима из правне и економске области. Гарантоваћемо право на посао и зараду свим грађанима, без обзира на страначку припадност. Подржаваћемо спортске клубове на основу успеха и броја чланова, нестраначке припадности. Мотивисаћемо грађане на рекреативни спорт, посебно старију популацију са бесплатним рекреативним спортом и плаћеним тренерима из буџета града. Децентрализоваћемо власт формирањем 4 општине. Лешница, Бања Ковиљача, Драгинац и Град Лозница, и тако обезбедити равноправан буџет за све. Супротставићемо се снажно болестима зависности. Градићемо градски трг у Лозници. Подржаћемо село са савременим садржајем и подршком пољопривредницима, посебно кроз производњу здраве хране кроз субвенције за органске производе. Преузећемо управљање Дрином, промовисати туризам на њој и подршку спортским риболовцима. Контролисаћемо експлоатацију грађевинског материјала из Дрине и зауставићемо неконтролисану сечу шума и зауставити страначко финансирање из ових извора. Побољшаћемо услове за жене, посебно на селу, развојем женског предузетништва. Будуће мајке на радном месту морају бити заштићене, па ћемо контролисати послодавце код којих су оне запослене. Преиспитаћемо рад сигурносних камера и решаваћемо саобраћајне и паркинг-проблеме новим саобраћајницама, паркинзима и измештањем пруге из центра града. Вратићемо примарне ингеренције комуналној полицији и зауставићемо неконтролисану градњу. Увешћемо урбанистички ред. Ослободићемо просветне раднике од страначке зависности и побољшаћемо њихов положај. Захтеваћемо акредитоване високошколске установе у Лозници. Увођењем реда у Здравствени центар спречићемо одлазак стручног медицинског особља. Успоставићемо систем сервиса подршке за веће достојанство особа са хендикепом као и наших најстаријих грађана.

5. Дајана Ђедовић, носилац листе “Србија против насиља – мр Дајана Ђедовић – (Странка слободе и правде, Демократска странка, Грађанска демократска партија, Народни покрет Србије)”

– Коалиција “Србија против насиља – мр Дајана Ђедовић” коју чине Странка слободе и правде, Демократска странка, Грађанска демократска партија и Народни покрет Србије окупља појединце и странке који су у свом темељу опредељени за тековине демократије, слободе, правде и једнакости. Дакле, залажемо се за све оно што данас у Србији и Лозници недостаје. Не кријемо се иза украдених цитата нити иза имена човека који у овој предизборној кампањи крши Устав и законе државе на чијем је челу. Нас 59 на овој листи “Србија против насиља – Лозница” стојимо својим именом, професионалном и личном биографијом као свесни, савесни и одговорни грађани који су решили да континуирано раде да овај град постане сигурно место за живот, место на којем вас нико не сме етикетирати, понижавати, лагати, застрашивати зарад опстанка на власти. Наш град не сме више бити њихов плен, нити полигон за њихово лично богаћење. Лозница је много више наш град јер је, сигурни смо, више нас који желимо да вратимо нормалност у животе суграђана, да вратимо осећај слободе избора и принцип смењивости власти. Снажно се противимо тренутном урбаном развоју града и просторном планирању који је у целини подређен интересу одабраних појединаца, залажемо се за дефинисање јавног интереса у овој области. Залажемо се за хитну израду Стратегије социјалне заштите јер је велики проценат становника Лознице услед неодговорне економске политике у ризику од сиромаштва, осетљиве категорије становника су без елементарне социјалне, здравствене и правне заштите. Лозница има велики број нерешених комуналних проблема од недостатака канализационе и водоводне мреже до недостајућих паркинг-места. Зелена агенда је такође нешто на чему ћемо, након што нам грађани дају поверење на овим изборима, вредно радити како би, између осталих, јасно поручили свима који би да рударе у Јадру, “Марш са Дрине”. Лозница је град женског имена, време је да жене добију прилику да стану на пут насиљу и уреде град за 5!

6. Драгиша Поповић, носилац листе Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници”

– Српска странка Заветници на локалним изборима у Лозници излази самостално под називом “Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници”. Од основних елемената нашег програма и циљева наших залагања који би требало да определе бираче да гласају за нас, наводимо најважније.

Залагаћемо се за: обезбеђење услова за друштвени и политички концензус за формирање Подрињског округа и у склопу тога враћање царине и полицијске управе у Лозницу, што је наш предлог још од избора 2020. У оквиру развоја градске инфраструктуре залажемо се за уређење саобраћајних токова уз решавање проблема гужве у градском шпицу и повећање броја паркинг-места (израда јавне гараже); унапређење железничког саобраћаја уз инсистирање на електрификацији пруге и сређивању пружних прелаза; решавање проблема преоптерећености градског гробља; формирање радне групе за комплетирање канализационе мреже уз ревизију статуса пројекта, набавке опреме и изведених радова; смањење градске буке; побољшавање квалитета услуге одношења смећа уз пројекат управљања отпадом; пошумљавање површина огољених неконтролисаном сечом дрвећа; унапређење и повећање капацитета гасне инфраструктуре.

У оквиру развоја привреде и друштвено-социјалног квалитета живота издвајамо залагање за: веће субвенције и повољније пословно окружење за предузетнике, микро, мала и средња предузећа; развој индустријске зоне са домаћим привредним субјектима; оснивање институционалне структуре за развој пољопривреде и села; оснивање Завода за јавно здравље Лознице; реконструкцију павиљонских одељења Здравственог центра и смештање у модерније зграде са модернијом опремом; обезбеђивање већих субвенција трудницама и породиљама за свако новорођено дете; дечји додатак за сву децу.

Наш програм који садржи културне и образовне садржаје обухвата оснивање народног позоришта у Лозници, заштиту ћириличног писма и ћирилице, враћање културних градских и сеоских традиционалних манифестација, уређење музеја у Бањи Ковиљачи, дома културе и пратећих објеката, уређење свих школских дворишта и паркова за рекреацију, обезбеђење равномерне расподеле средстава за спортске клубове и удружења, бесплатно бављење спортом за децу предшколског и школског узраста, сређивање јавних игралишта за децу и спортисте.

Генерално у склопу актуелних тема, залажемо се за поштовање струке и са том идејом наводимо да, на основу досадашњих чињеница, нисмо за идеју експлоатације литијума генерално, а самим тим ни од стране компаније “Рио Тинто”.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈЕЗИКА И ПИСМА – Здравица, шљивовица, лилање и ратарске свеће

”ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ” – Тијана Богићевић, као код куће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )