ИЗБОРИ 2023: ТРИБИНА СРС У ЛОЗНИЦИ – БРИКС је будућност

ИЗБОРИ 2023: ТРИБИНА СРС У ЛОЗНИЦИ – БРИКС је будућност

У склопу предизборне кампање за парламентарне изборе који ће бити одржани 17. децембра, синоћ је у Лозници одржана трибина Српске радикалне странке (СРС) на којој је учествовао и заменик председника странке Александар Шешељ. Он је окупљенима у препуној конференцијској сали СЦ ”Лагатор” представио циљеве радикала у наредном периоду.

После избора СРС ће бити веома снажна, национална, аутентична политичка опција у Скупштини Србије, која ће, као и до сада за 33 године постојања, и у будућности бити чврсто у одбрани српских националних интереса, навео је Шешељ.

– Борба траје и изазови су трајни по питању отимања Косова и Метохије од Републике Србије, што је нешто што српски народ не сме и неће никада дозволити. То је оно што ће бити први задатак будуће власти, а ми ћемо од грађана тражити поверење да нову Владу Србије, између осталог, сачињавају и српски радикали.  Сматрамо да Србија мора да одустане од Европске уније (ЕУ), да су 23 године много времена како смо на путу уцена и растакања наше земље и да то више не сме да се толерише. Сматрамо да је прави тренутак да се са таквом политиком престане и то је непосредно испред нас у будућности – казао је он.

СРС сматра да је економски и политички савез БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка, прим. аут) ”будућност и политичка и економска и свака друга перспектива Србије”. Да  је то савез који је у експанзији на челу са Србији ”братским и пријатељским земљама” и да ће се  СРС ”одлучно залагати да Србија буде прва европска земља која се придужује БРИКС-у”. На питање ЛН како види евентуалне проблеме до којих би могло доћи у случају одустајања од придруживања ЕУ и окретања ка БРИКС-у, с обзиром на то да је Србија практично окружена чланицама ЕУ и НАТО, Шешељ је одговорио:

– Природа ЕУ и НАТО никада није била мирољубива, али ми сматрамо да самостално одлучивање и суверено доношење одлука било које земље не представља никакву објаву рата. Ми не кажемо да Србија треба да буде у изолацији од ЕУ, али треба да буде земља која чврсто и одлучно штити своје интересе, без обзира на то какви су диктати из Брисела, Вашингтона или било ког западног центра моћи. Морамо да се залажемо да се у Србији живи боље, да српска привреда буде што развијенија и богатија, а начин на који то видимо да је могуће остварити јесте чланство у БРИКС-у. ЕУ је ствар прошлости, у одумирању је и широм Европе се буде патриотски, суверенистички гласови који ће веома брзо у будућности донети одлуке које ми сматрамо да Србија треба да донесе у најскорије време – одговорио је заменик председника СРС.

Он је нагласио да је СРС једина политичка странка која хоће ”одлучно да се обрачуна са криминалом и корупцијом у Србији” и да је један од приоритета укидање јавних извршитеља. Навео је и да последњих година воде кампању против истополних бракова у Србији.

На питање ЛН о изласку СРС у коалицији са Српском напредном странком на локалним изборима у Лозници, док се на парламентарне излази самостално, Шешељ је рекао да радикали увек излазе самостално на ”високом нивоу судара идеја и идеологија”.

– Сматрамо да је то најпоштеније према грађанима. Никада нисмо нудили мачку у џаку, непринципијелне коалиције или цензус-савезништва, каква имамо прилику данас да видимо на српској политичкој сцени. С друге стране, у многим локалним самоуправама излазимо самостално на изборе, као у Шапцу, Крупњу, Љубовији… а у неким у коалицији са СНС, као у Лозници. То је унутрашња ствар наше политичке организације и локалних одбора. Увек смо тако наступали према локалним одборима широм Србије. Ако они процене да је тако нешто у интересу странке и грађана у граду или општини где живе, ми никада нисмо били против – рекао је Шешељ.

На трибини су говорили и Срето Перић, председник Лозничког окружног одбора СРС, Драган Ђурђевић, председник странке у Републици Српској, Драгутин Пајић, председник лозничког Градског одбора странке, и Пелка Загорац из Лозничког Поља, кандидаткиња за посланицу Народне скупштине на листи СРС.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАСИЉЕ НИЈЕ РЕШЕЊЕ – Границе морају постојати

ТРИБИНА О БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ – Дрога доступна и преко интернета

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )