АПЕЛ “НАШЕГ ДОМА”  – Не бацајте жар у контејнере

Почетком грејне сезоне већ је постала уобичајена појава дим из контејера распоређених по граду за одлагање смећа, због чега КЈП “Наш дом” има велике трошкове, али се и угрожава безбедност грађана због могућег избијања пожара. Из тих разлога ово комунално предузеће апелује на грађане да не одлажу жар из котлова и пећи у контејнере. Како је изјавио Владан Петровић, директор “Нашег дома”, недавно је набављено нових 80 типизираних посуда. Оне ће заменити дотрајале и оштећене контејнере а уједно омогућити несметан рад службе градске чистоће.

Петровић је објаснио да кућни комунални отпад не треба мешати са другим врстама отпада, секундарним сировинама и амбалажним отпадом који треба везивати у џакове и одлагати на за то одређено место. Он је подсетио да су у зимском периоду суграђани и привредници, сва правна лица, предузетници и власници породичних зграда и домаћинстава дужни да чисте и лед испред ових простора, да их посипају одговарајућим материјалима, као и да с кровова скидају снег и лед како би се спречила штета и угрожавање безбедности пролазника. Када је реч о саобраћајницама, и ове зиме надлежна зимска служба до априла ће бринути о проходности 325 километара путева, а на снази је и дежурство током 24 часа, поручују из “Нашег дома”.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШАХ: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „БОЖИДАР КИЋОВИЋ КИЋА“ – Пехар  Саши Пантелићу

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА – Од лава до чудне шуме

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )