ЗАВРШЕН ШТРАЈК – Поштари у акцији

После скоро три недеље обуставе рада запослени на шалтерима главне Поште у Лозници, поштари и достављачи почели су да раде. Како је објављено на сајту Владе Србије, синоћ је постигнут договор са представницима радника ЈП“Пошта Србије“ на основу споразума који су потписали председница Владе Ана Брнабић и представници синдиката. Споразумом је договорена исплата једнократне помоћи свим радницима, изузев руководству, у износу од по двадесет хиљада динара најкасније до 25. новембра. Запослени у технологији ће добити и повећање плата од 1. новембра у износу од 10 одсто као и додатно повећање за 10 одсто од 1. јануара наредне године што чини кумулативно повећање плате за 21одсто. Постигнут је такође, договор о увећању зарада свим запосленима у администрацији, осим руководству, од 10 одсто од 1. јануара наредне године.

На састанку је договорено да неће бити кажњавања радника због, како се наводи, незаконите обуставе рада, ако испуне договор о престанку штрајка до данас у 12 часова.

Да подсетимо, незадовољни радници Пошта Србије покренули су самоорганизовану, спонтану обуставу рада 24. октобра захтевајући повећање плата за најмање 30 одсто, запошљавање додатних радника и исплату зараде из добити за претходну годину до краја октобра, прекид тихе дискриминације према запосленима и фаворизовање појединаца, као и званичне гаранције од Владе Србије да ће захтеви бити испуњени.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЦРВЕНИ КРСТ – Са основцима о толеранцији

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Са осмацима о менталном здрављу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )