КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Са осмацима о менталном здрављу

У Канцеларији за младе данас је одржана радионица менталног здравља за ученике осмог разреда основних школа на којој су са њима радили вршњачки едукатори.

Пролетос је у Тршићу одржан тродневни камп менталног здравља на којем је Сузана Крстић, дипломирани клинички психолог и гешталт психотерапеут, радила са 13 младих који сада стечено знање користе у раду са осмацима.

Ана Јевтић, координаторка КЗМ, каже да је ментално здравље младих изузетно битна тема и да се Канцеларија зато њоме континуирано бави.

– Ове радионице са младима почели смо да организујемо у септембру и оне и даље трају. Наше волонтерке, учеснице кампа менталног здравља раде са учесницима који имају прилику да изразе своја осећања, да науче како да се изборе са свакодневним стресовима и бригама, а све то на занимљиве начине. Томе много доприноси то што радионице држе вршњачки едукатори који су им ближи по годинама – каже Јевтићева.

Бојана Миловановић, ученица трећег разреда СШ ”Свети Сава” и волонтерка КЗМ, једна је од вршњачких едукаторки које раде са ученицима. Она је била учесница кампа менталног здравља и каже да је то било корисно искуство.

– Било је изазовно и занимљиво. Ми се нисмо познавале пре кампа, а сада смо блиске пријатељице. Камп је од нас извукао неке тешке ствари из детињства кроз које смо прошле. Иако смо младе , доста тога смо прошле, а Сузана је то на прави начин извукла из нас. Сада стечено знање користимо на радионицама. Мислим да је то јако важно зато што деца треба да буду свесна својих осећања и да их изражавају на прави начин. Деца су комуникативна и заинтересовани за ову тему – каже Бојана.

На данашњој радионици учествовало је двадесетак ученика.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РАСПИСАНА ЈАВНА НАБАВКА – Лозница жели затворени базен 

ЉУДИ ОКО НАС – Између меда и ватре

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )