ЗА ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА – Признања највернијима

Поводом Дана Црвеног крста у просторијама ове хуманитарне организације уручена су признања и захвалнице вишеструким даваоцима крви, повереницима и донаторима. За 75 пута дату крв признање су добили Драган Бошковић, Дејан Јовичић, Славољуб Павловић и Милан Симић а за 50 пута дату крв Славко Антонић, Жељко Бабић, Дарко Глигорић, Петар Јаковљевић, Живота Ковачевић, Милош Павловић, Борис Спајић и Дејан Велимановић. Захвалнице су добила и три донатора „Троноша вода“, „Женева“ – Лешница и Милан Грујић, пчелар.

Према речима Зорке Владић, секретарке Црвеног крста, ове године организоване су и спроведене бројне активности а неке од њих подржане су од стране локалне самоуправе. Ове године проширен је и програм народне кухиње која има укупно154 корисника. Поред пунктова на зеленој пијаци у Лозници, на којем има 75 корисника, и у Клупцима, где има 25, пункт је отворен и у Лешници за 54 корисника.

– Остало је још да разделимо породичне пакете које наши корисници очекују. Наиме, Црвени крст Србије имао је проблема са јавним набавкама, сада је то завршено и ми очекујемо да стигне 550 пакета које ћемо одмах поделити. Од 20. новембра крећемо са акцијом у сарадњи са компанијом „Лидл“ у којој потрошачи оставе неки производ у хуманитарне сврхе, то ће трајати три недеље. Од пре петнаестак дана укључили смо се у пројекат „Банка хране“, из две „Макси“ продавнице за нашу народну кухињу испоручују поврће и воће које није првог квалитета, до сада смо примили око 30 килограма и поделили корисницима. што се тиче подмлатка и омладине, у новембру ћемо у ОШ „Јован Цвијић“ организовати радионице о болести зависности, борби против трговине људима, а припремамо се и за квиз намењен ученицима трећих разреда основних школа који је планиран за децембар – каже за ЛН Владићева.

Иначе, ове године Црвени крст Србије и Лознице обележава 147 година постојања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ЈЕДИНСТВО, ЗАВЛАКА – Одлични резултати омладинаца

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Конкурс за жандармерију

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )