ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023 – Четири листе, девет Лозничана

Републичка изборна комисија прогласила је до данас четири листе за учешће на изборима за нови састав Народне скупштине. За посланичко место се боре, за сада, 22 кандидата из Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије. Најбоље је позициониран Срето Перић, дипломирани правник из Љубовије, који је осми на листи Српске радикалне странке (СРС).

На листи ’’Александар Вучић – Србија не сме да стане’’, која је прва проглашена и коју је предала коалиција под истим именом, налазе се Драгана Лукић, мастер дефектологије, из Клубаца, коју је кандидовала Српска напредна странка (СНС) и која је била народна посланица и у досадашњем сазиву Скупштине, на 58. месту и на 110. Драгана Арсић, дипломирана економисткиња из Читлука, Љубовија, такође на листи СНС.

На листи ’’Ивица Дачић – премијер Србије’’ коалиције Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија и зелени Србије налазе се четири кандидата из нашег краја. Најбоље је позициониран Дарко Митровић, дипломирани правник из Љубовије, на 59. месту, следи Милутин Баштовановић, привредник из Лознице, на 89. па дипломирани економисти Богдан Дукић, из Малог Зворника, на 121. и Сузана Маринковић, из Крупња, на 155. месту. Сви су кандидати Социјалистичке партије Србије.

На листи СРС ’’Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка’’ налази се 11 кандидата из нашег краја. Поред Перића, ту су и Александра Дамњановић, сточарка из Крупња, на 19. месту, Александар Реновчевић, професор српске књижевности и језика из Љубовије, на 40. па Драгутин Пајић, грађевински техничар из Јадранске Лешнице, 50. на листи, 65. Лозничанин Ђорђе Којић, дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства, 66. Дарко Јевтић, економски техничар из Лознице, 85. Бојан Мишић, аутомеханичар из Доње Борине, Мали Зворник, 102. Пелка Загорац, конфекционар-кројач из Лозничког Поља, 114. Павлинка Мигић, професор географије из Крупња, 199. Малозворничанка Биљана Радић, економиста, и 219. Александра Илић, дипломирани туризмолог из Љубовије.

На листи ’’Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – национално окупљање – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери’’, коју је поднела истоимена коалиција, из нашег краја најбоље је позициониран Клупчанин Славиша Милетић, предузетник, као 14. на листи. Следи Драган Бошковић, електроенергетичар из Клубаца, на 29. месту, а на 140. је Јована Станојевић, туристичка техничарка из Сакара, Мали Зворник, па 166. Александар Илић, текстилни инжењер из Лознице, и 217. је Зоран Севић, машински инжењер из Љубовије. Милетић, Станојевићева и Илић су кандидати Двери, а Бошковић и Севић Заветника.

Н.Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНКУРС ЗА ВАТРОГАСЦЕ – Још четири дана за пријаву

МИРЈАНА СТЕФАНОВИЋ ИЗ ДРАГИНЦА – Воља јача од дијагнозе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )