ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2023 – У Љубовији проглашене три листе, у Крупњу једна

Коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС) једина је, за сада, предала листе за предстојеће изборе у све четири локалне самоуправе – Лозници, Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији. Социјалистичка партија Србије (СПС) није предала листу у Крупњу, а само су у Љубовији проглашене три листе – ’’СДПС Горан Јосиповић Гиго’’, ’’Александар Вучић – Љубовија не сме да стане’’ и ’’Ивица Дачић – премијер Србије’’.

Коалиција Александар Вучић – Лозница не сме да стане прва је, у четвртак, предала листу у Мачванском округу, на њој су имена 59 кандидата, а први је Видоје Петровић из Лешнице. Поред 55 кандидата СНС, по једног имају и Социјалдемократска партија Србије (СДПС) , Српска народна партија (СНП), Српска радикална странка и Покрет социјалиста.

Социјалистичка партија Србије предала је такође пуну листу на којој је први Милутин Баштовановић.

У Љубовији је Горан Јосиповић, предузетник из тог места, први на листи ’’СДПС Горан Јосиповић Гиго’’. Свих 27 кандидата је из Социјалдемократске партије Србије.

Милан Јовановић, дипломирани инжењер електротехнике из Поднемића, први је на листи ’’Александар Вучић –  Љубовија не сме да стане’’ на којој је 20 кандидата СНС, пет СНП и два Здраве Србије.

Дарко Митровић, дипломирани правник из Дубоког, први је на листи СПС у Љубовији, која има свих 27 кандидата.

У Малом Зворнику у петак је проглашена листа ’’Александар Вучић –  Мали Зворник не сме да стане’’, коју предводи Зоран Јевтић, рударски инжењер из Сакара, а на којој је и један кандидат СДПС. Данас је проглашена и листа СПС на којој је дипломирани економиста Богдан Дукић први.

У Крупњу је до сада проглашена само листа коалиције Александар Вучић – Крупањ не сме да стане, а на првом месту је Младен Стефановић мастер историчар. Од 35 кандидата СНП и СДПС имају по једног, а остали су из СНС.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023 – Четири листе, девет Лозничана

НОВЕМБАР НА ДРИНИ – Купање пред Митровдан

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )