ПОМОЋ БОЈИЋИМА ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Најпотребнији им шпорет

ПОМОЋ БОЈИЋИМА ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Најпотребнији им шпорет

Деветочлана породица Бојић из Јадранске Лешнице у пожару је 13. октобра изгубила кров над главом, а захваљујући локалној самоуправи добила је на коришћење контејнер на камиону, у коме од тада борави. Супружници Милорад и Марија и њихово седморо деце, у пламену који је прогутао трошну дрвену бараку буквално су све изгубили, али је, како рекоше, најважније да су сви остали читави.

У стамбеном контејнеру су се скућили колико могу, али једва чекају да добију нови кров над главом и да пре зиме буду на топлом и сигурном месту. На њиховом плацу, недалеко од тренутне ‘’куће на точковима’’ недавно су почели радови за нови дом. Ради се темељ, а лош пут до њих и киша мало ометају посао.

– Темељ смо налили, сад чекамо бетонирање. Овде је лош пут, велика узбрдица и таман што је насут киша је после два дана све упропастила тако да није могао доћи камион са бетоном. На овом месту биће подигнута монтажна кућа шест са четири метра и надам се да ће то бити завршено пре него што стигну хладни дани. На сву срећу да је време овакво и да још увек није озбиљно зазимило. Имамо гардеробе и хране, а најпотребнији нам је шпорет, користимо неку малу грејалицу, али не смем много да је укључујем. Добили смо од лозничког кошаркашког и рукометног клуба новац и одмах сам купио моторну тестеру без које не могу да радим, веш машину и телевизор да се деца мало забаве. Помаже нам град, али и многи други људи и свима велико хвала што су нам се нашли у овој великој невољи – каже Милорад.

Он се бави сечом и извлачењем дрва из шуме и, како каже, мора да ради да заради нешто новца и купи неопходну опрему за своја два коња за која је добио храну. Нада се да ће све на крају бити како треба и понавља да је најважније да му је породица ‘’добро и здраво’’.  Недавно су Бојиће посетили досадашњи градоначелник Видоје Петровић и његов помоћник Љубинко Ђокић, донели поклоне и видели услове у којима ова породица борави. Председник Савета МЗ Јадранска Лешница, Драган Тодоровић каже за портал ЛН да је село одмах реаговало да се нађе Бојићима у невољи.

– Трошкове око куће покрива Град, а МЗ је узела учешће у организовању радова и што смо обећали то смо урадили. Пре три дана  требало је да буде бетонирана плоча, али је киша однела тек насут пут па морамо поново да га средимо како би камион могао до плаца Бојића. МЗ се обратила предузећу ‘’Србија шуме’’ за дрвну грађу и у року од три дана су реаговали, обезбеђено је и два кубика дасака тако да после бетонирања очекујемо да кућа буде брзо подигнута, ако време послужи, већ до краја седмице. Онда престоје остали послови и они ће пре зиме бити под новим кровом. Ко је шта имао у селу дао је од одеће, осим Града и МЗ има још људи који помажу, сви по мало, колико ко може и овој деветочланој породици биће обезбеђено ново место за живот – казао је Тодоровић.

Подсетимо, до пре седам месеци Бојићи су живели у трошној кући од ћерпича, а када је почела да се распада од старости склонили су се у објекат који је раније био намењен коњима. То је било све од дасака, а они су унутрашњост бараке обложили гипсаним плоча да имају какве-такве услове за становање. Ту су боравили до пожара. Иначе, у породици је седморо деце, Стана од једанаест, Ђоле и Сава (8), Миленко (6), Милутин (3), Илија (2) и Огњен од годину дана. Надају се да ће уз помоћ Града и добрих људи успети да се поново скуће и то у много бојим условима него што су их имали пре 13. октобра.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Цедиљка

ОШ “ЈОВАН ЦВИЈИЋ” – Идеје преточене у стварност

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )