МОЈА ПРВА ПЛАТА – Продужени рокови

Због велике заинтересованости послодаваца и младих који желе да се запосле, из Националне службе  за запошљавање саопштавају да су продужени рокови за спровођење програма „Моја прва плата“. Тако ће пријављивање послодаваца и оглашавање слободних радних места бити спроведено до 7. новембра уместо да буде окончано данас.

Пријављивање незапослених младих за учешће у програму је од 13. новембра до 6. децембра, док ће се процес избора кандидата од стране послодаваца одвијати од 7. до 22. децембра.

На порталу „Моја прва плата„ најкасније до 29. децембра, биће објављена коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним местима. Закључивање уговора између НСЗ, послодавца и изабраног кандидата којим се уређују међусобна права и обавезе биће споведено догодине од 1. до 19. јануара када мора почети и спровођење овог програма.

Да подсетимо, у овогодишњи програм “Моја прва плата” планирано је да се укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће бити спровођен код послодаваца, у приватном и јавном сектору, у трајању од девет месеци без заснивања радног односа. Током трајања програма НСЗ ће младима са средњим образовањем месечно исплаћивати накнаду од 28.000 динара, док ће онима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на одређеним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и способности за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ – Предузеће ‘’ФСС стадиони’’

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – За грађане 20 милиона динара

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )