КОАЛИЦИЈА „СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА“ – Траже помоћ грађана

На заједничкој конференцији за медије у просторијама Градског одбора Странке слободе и правде (ССП), данас је представљена коалиција „Србија против насиља“ коју чине још Демократска странка (ДС), Покрет слободних грађана (ПСГ) и Народни покрет Србије (НПС). Саша Димић (ДС) је рекао да ће се на листи ове коалиције наћи и већи број ванстраначких личности, а као кандидата за градоначелника Лознице он је најавио управо једну од њих – Дајану Ђедовић, коју је предложила ССП.

– Када говоримо о изборном процесу, сматрамо да ће ово бити референдумско изјашњавање грађана јер је све у овој земљи обесмишљено, девастирано и девалвирано, све институције, од здравства, школства, правосуђа су у рукама појединца, што на локалу, што на нивоу државе. Желимо да учествујемо на овим изборима и да остваримо добар резултат, вратимо пристојност, да на следећим изборима политички плурализам буде у правом, демократском смислу изражен. Свесни смо да ће ова држава и локална самоуправа злоупотребити све државне ресурсе. Поменућу само то да ми имамо проблем са лицима која имају двојно држављанство, што није упитно, али имају и двојна пребивалишта, што је против закона. То делом обесмишљава изборни процес у нашој средини. Борићемо се свим законским средствима да то спречимо. Грађанима поручујемо да ћемо, уколико дођемо у прилику да вршимо власт у граду, ценити, пре свега, стручност и знање, а не лојалност, понизност у какве је овај режим претворио наше грађане – рекао је Димић.

Представљајући се као кандидаткиња за градоначелницу Ђедовићева је рекла да, проглашавајући коалициону листу „Србије против насиља“ са великим уважавањем и похвалом истиче то да је Лозница један од првих градова у Србији који је формнирао ову врсту коалиције.

– То сведочи о озбиљности ових људи да ставе по страни своје партијске, личне и професионалне ствари како бисмо успели да променимо систем, Лозницу и Србију. Ми живимо у недемократском друштву, у Србији у којој је доминантна црта несигурност и неизвесност. То у суштини осликава једну недемократску слику и показује да ми суштински морамо нешто да мењамо. Овде нема дијалога, оно што видимо у локалној самоуправи, током скупштине, републичке или локалне, то није дијалог то су аутократски системи владавине и оно у чему ми данас живимо. Наше институције и судови, то ништа не ради. Томе мора да се стане на пут – рекла је Ђедовићева.

Дајанa Ђедовић

Она се осврнула и на актуелне догађаје из лозничке Опште болнице, разрешавање и именовање директора, истичући да се на тај начин власт „поиграва с људима који нису њихови страначки припадници“.

– То нека је њима на част, али они се поигравају и животима пацијената, људима који сутра треба да дођу у болницу, а не знају да ли могу некоме да се обрате и коме. Ово је општа слика како се влада у Србији данас. Ми немамо локалну самоуправу, сетимо се одлуке о просторном плану везане за „Рио Тинто“. Сећамо се како је изгледало када је скупштински Одбор за екологију дошао у Лозницу. Да ли је то начин како локална самоуправа треба да функционише? Сматрамо да није. Нама неће бити циљ да постављамо људе по партијској линији, већ ћемо покушати суштински да променимо ствари. Сви ми са наше листе поручујемо да нам за све што намеравамо треба помоћ грађана. Она се не састоји само у томе да изађете и заокружите одабрану листу него да се и максимално укључите у сам процес, како предизборни тако и изборни. Ми се боримо за све грађане, оне који желе да живе у слободној и демократској Србији. Има проблема много, струја поскупљује, а нама се нуди паризер са три посто меса. Како се то десило да народ који воли да једе сланину, суво месо, чварке, одједном поздравља успех наше владе која нуди пилећи паризер? Надам се да ће ово остати само на нивоу хумора када једног дана ова коалиција дође на власт – поручила је Ђедовићева.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАСЕДАО ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН – Престао мандат одборницима и извршним органима града

ОДЛУКОМ РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА – Поново Здравствени центар у Лозници

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )