ИЗАБРАН ПРЕДСЕДНИК КУД „КАРАЏИЋ“ – Поверење Александру Цветиновићу

Александар Цветиновић

Већином гласова за новог председника КУД „Караџић“ синоћ је на Изборној скупштини, у Вуковом дому културе, изабран Александар Цветиновић, дугогодишњи члан и руководилац првог фолклорног ансамбла. Изборна скупштина је овај пут организована боље него у априлу када је због недостатка кворума њен рад прекинут. Како је потврдила верификациона комисија, од укупно 162 члана скупштине, седници је присуствовало њих 99, што је довољно за несметани рад и доношење одлука.

После протоколарног обраћања Александре Антонић, досадашње в.д. председника, устаљене скупштинске процедуре, усвајања дневног реда, извештаја о раду, извештаја надзорног одбора и финансијског извештаја, једногласно су разрешени досадашњи органи и изабрани нови, као и чланови Управног одбора, дисциплинске и надзорне комисије. Председавајући скупштине Јован Радишић је предложио и неке измене у досадашњем Статуту, које су такође прихваћене, а прихваћен је и предлог да КУД „Караџић“ приступи Централном савезу аматера Србије. Како је објашњено, да би следеће скупштине могле оперативно да раде, прихваћен је предлог Управног одбора да се убудуће оне организују на делегатском принципу.

– Да не би било проблема с кворумом, као до сада, идеја је да се пређе на делегатски систем. То значи да ће следећа скупштина бити у бројчано мањем саставу, свака секција бира по једног представника и на сваких следећих пет чланова секције још по једног. Скупштина бира свог председника из редова делегата а Управни одбор ће имати 11 чланова. Према садашњем броју чланова, то значи да ће сазив следеће скупштине чинити тридесетак делегата. Да би био изабран председник друштва, за њега треба да гласа 50 одсто плус један од присутних чланова – рекао је Радишић.

Он је обавестио присутне да су за избор новог председника предложена два кандидата, али да је Драган Ђокић, којег је предложио фолклорни ансамб ветерана, одустао од кандидатуре па је тако избор пао на Цветиновића, којег је предложио први фолклорни ансамбл.

У свом представљању нови председник је изразио захвалност на поверењу које му је указано и поручио да ће у будућем раду Друштва применити сличне методе које је користио и као руководилац првог фолклорног ансамбла. У својој првој изјави за ЛН он је објаснио о каквим мерама је реч.

– Нису то никакве „строге“ методе, већ само жеља да се што више простора да младим снагама, да се мотивишу за рад и да им се пружи већа шанса да својим радом наставе оно што „Караџић“ чини већ више од 170 година. У четворогодишњем мандату који ми је поверен планирам да организујем све секције тако што ће млађи људи бити упосленији. Потребно је да се у „Караџић“ доводи што више млађих и тако створи квалитет какав Друштво и заслужује. Младима треба оставити простор за доказивање јер млад човек и има велику жељу да покаже најбоље од себе. Тако се постиже квалитет, а њиме се превазилазе бројни текући проблеми друштва. Старо чланство треба искористити за савете, али рад мора бити заснован на младости и новој енергији. Ако изгубимо интересовање младих, ништа нам неће помоћи тих 170 година трајања друштва, а моја жеља је да оно траје још толико – рекао нам је нови председник КУД „Караџић“.

Цветиновић је већ две деценије активан у првом фолклорном ансамблу, а љубав према фолклору и „Караџићу“ је наследио од покојног оца. Почео је да игра 1994, са непуних седам година, у нижим секцијама, али свој „озбиљан“ рад рачуна временом проведеним у првом ансамблу. Иначе, током јавног гласања, од 99 присутних чланова, 14 је било против избора Цветиновића за председника, а два су била уздржана

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТАЕКВОНДО: ТК ТАЕ-ЛО – Медаље са два турнира

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ – Велики одзив

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )