ЛН НА АУТО-ПУТУ ОД ШАПЦА ДО РУМЕ – Уживање од 23 километра

Неки, који су данас провозали аутомобил деоницом новоизграђеног ауто-пута од Шапца до Руме можда ће рећи – преко прече наоколо ближе јер су после самог преласка моста преко Саве и на првој наплатној рампи наишли на колону возила у две траке, дугу око сто педесет метара. Шта би друго могло да им падне на памет него помисао да би брже стигли до Руме преко Платичева, Хртковаца и Јарка јер „ко зна колико ће чекати“ док не крену даље.

Ипак, руку на срце, екипа ЛН је дан после свечаног отварања ове саобраћајнице кренула да се увери да ли она уопште функционише јер су претходно вече кренуле приче по друштвеним мрежама да после одласка председника Вучића и његове свите, нови пут није ни отворен у 18 часова, како је најављено. Пут „ради“ и, мора се признати, онако лаички, уопште није лош. Кренули смо и зато да бисмо дали одговор свим оним читаоцима који су звали да питају на ком месту се скреће ка ауто-путу, када се крене из правца Лознице. Ево и одговора с лица места.

Пут ка Шапцу је стандардан, све до првог семафора код некадашњег шопинг-центра „Капитол“. Уместо право, ка следећим семафорима и даље ка центру, аутобуској станици или Обреновцу, треба скренути лево, у правцу Мајура. Остатак пута вас наводе путокази, пролазите кружни ток и настављате право у правцу Руме. За тили час ћете се наћи на широком друму и уласку на нови мост преко Саве. Километар и скоро четири стотине метара возите у две траке и уживате у погледу на реку са стране с које је до сада нисте гледали. Убрзо ће на путоказу писати да се приближавате наплатној рампи и ту ће вас сачекати четири кућице поред којих треба да прођете.

Првог дана по отварању радила је само једна, док је друга отварана периодично у зависности од тренутне гужве. Наша екипа је застала у двотрачној колони дугој нешто више од стотину метара, али је убрзо отворена и друга рампа, па је циркулација знатно убрзана. Добијате од службеника кроз шалтер картицу и настављате даље вожњу 22 километра уз дозвољену брзину од 130 на сат. После мање од 15 минута (уз просечних 120 километара на сат) долазите на Румску петљу, другу рампу где остављате ону картицу од малочас. Даље настављате ка Новом Саду и улазите у стари део пута који води ка румском надвожњаку и депонији. Општи утисак је позитиван иако је киша кварила ужитак прве вожње по новом друму кроз сремску равницу. При повратку је све исто, а препорука је да само пажљиво пратите путоказе и возите у правцу Шапца и Лознице, што је јасно обележено на таблама. Од Лознице до Новог Сада је 125 километара. Ипак мање, него старим путем, а избегнуте су бројне рупе, кривина у Хртковцима, гужва у Платичеву и продавци поврћа и воћа у Јарку. Мора се признати, многи ће баш због тога и даље користити стару деонице. Неки и због чувеног бурека „Кад Лазе“. Који год да изаберете, нека вам је срећан пут!

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈКП ‘’ТОПЛАНА’’ – Почиње грејање

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Убедљива победа шампиона

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )