У ТРШИЋУ – Прва радионица о менталном здрављу

У Вуковој спомен школи у Тршићу организована је прва радионица о менталном здрављу коју су ученицима осмог разреда одржали посебно обучени волонтери Канцеларије за младе. Радионице се састоје из психолошких игара чији је циљ да се млади међусобно упознају, да боље упознају себе – које емоције преовлађују код њих самих, како да унапреде социјално емотивне вештине регулацијом стреса и каналисањем негативних емоција. Циљ организовања радионица је и да се млади подстакну да уоче своје квалитете и врлине, да створе механизме којима ће унапредити своје социјално-емотивне односе.

Из Канцеларије за младе наводе да се кроз интерактиван рад, односно рад у којем се активно учествује а не само слуша, млади уче да уважавају једни друге а главна тема радионица је емпатија, односно, саосећање, толеранција.

Да подсетимо, вршњачки едукатори који су започели организовање психолошких радионица, били су учесници кампа менталног здравља који је водила Сузана Крстић, мастер психолог и гешталт психотерапеут. Они су током овог процеса усвојили механизме који ће им бити од помоћи у свакодневном животу. Идеја је да стечено знање преносе даље учесницима радионица којима су блиски по годинама, што олакшава стварање везе и међусобног разумевања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Светлост иконостаса

У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ – Магнетна резонанца до краја године

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )