ОД СУТРА – Ауто-путем од Шапца до Руме

Нови ауто-пут од Руме до Шапца, дужине око 22 километра биће отворен сутра. Реч је о ауто-путу у пуном профилу, а траса заобилази села Кленак, Платичево, Хртковци и Јарак, што ће директно имати утицај на растерећење улица у тим насељеним местима.

Испред Хртковаца је изграђен надвожњак с петљом, пошто се ауто-пут ту укршта са државним путем IB реда број 20. Изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница допринеће повезивању Срема, Мачве и западне Србије и Војводине, али и тог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ. Модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, биће у укупној дужини од 77 километра, а увелико трају радови на преостала 54,5 километара брзог пута између Шапца и Лознице. Модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, обухватаће три просторне целине: деоница Рума-Шабац, у дужини од 22 км је ауто-пут, друга целина је мост преко реке Саве од 1,3 км, а трећа деоница је Шабац-Лозница, која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице у дужини од 55 километара и траса ће заобићи сва насељена места. На аутопут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму (45,4 км), обухвата тунел кроз Фрушку гору, будући најдужи у Србији, што ће чинити укупно 122,4 км нове саобраћајнице.

Подсетимо, како је раније било најављивано, саобраћајница Шабац–Лозница требало би да буде завршена до краја октобра 2024. године.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У НЕДЕЉУ – Опет превентивни прегледи

СУТРА У ДРАГИНЦУ – Годишњица страдања цивила

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )