ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ТРГОВИНУ ЉУДИМА – Одређено месец дана притвора

За пет особа из Лознице које су јуче ухапшене због постојања основа сумње да су починили кривично дело трговина људима, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал одредио је данас притвор у трајању до 30 дана. Сумња се да су они терали децу на просјачење, као и да су девојку (18) држали у ропству.

– Притвор је према окривљенима одређен из законских разлога односно услед постојања околности које указују на опасност од бекства, јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело – саопштио је Виши суд у Београду.

У саопштењу се наводи да се окривљенима на терет ставља извршење кривичног дела Трговина људима у продуженом трајању у саизвршилаштву, а једном окривљеном извршење кривичног дела Трговина људима у продуженом трајању помагањем.

Како је јуче потврђено из МУП-а Србије, сумња се да су припадници ове међународне организоване криминалне групе од августа 2020. до октобра 2023. године, на територији Србије, Немачке и Француске експлоатисали кроз просјачење већи број деце узраста од пет до 11 година и једну тридесетседмогодишњу држављанку Украјине, док су осамнаестогодишњу жртву овог кривичног дела држали у положају сличном ропском.

ЛН

Фото: МУП Србије

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ТОКУ АКЦИЈА – Фокус на путу

У СЕЛУ КАЛЕНИЋ КОД УБА – Почела изградња регионалног центра

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )