ОКТОБАР У ДРАГИНЦУ – Изабрани најбољи млади писци

Организациони одбор књижевне манифестације „Дани дечје поезије и прозе“, коју већ 38 година организује ОШ „14. октобар“ у Драгинцу у знак сећања на жртве страдале у Другом светском рату објавио је резултате истоименог литерарног конкурса. Прва награда за поезију дедељена је Татјани Вујовић, ученици ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Билеће за песму „Отаџбина“. Друга награда припала је Тамари Крвавац, ученици ОШ „Салко Аљковић“ из Пљеваља, за песму „Село“, док је жири одлучио да уручи две треће награде и то Александри Јовић, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања, за песму „Љубав“ и Стефани Бенђо, ученици ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Вишеграда, за песму „Кроз снове“.

Прва награда за прозу припала је Јовани Глиџић, ученици ОШ „Стефан Немања“ из Ниша, за причу „Молим за пажњу“, друга Рељи Мијаиловићу, ученику ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока, за причу „Ја сам свет“ и трећа Марији Ковачевић ученици ОШ „Душан Кораћ“ из Бијелог Поља за причу „Сан моје баке“.

Жири у чијем саставу су били Мирослав Радовановић, Љубомир Ћорилић, Ђоко Петровић и Мира Аврамовић, као и наставник српског језика Велизар Кондић, директорка школе Светлана Алимпић Ђокић и чланица Школског одбора Биљана Илић, доделио је и по десетак похвала у обе категорије, као и за школе које су учествовале са највећим бројем послатих квалитетних радова. Иначе, конкурс је објављен 5. септембра а жири је прегледао 396 радова, 288 песама и 108 прича. На конкурсу је учествовало 81 школа са територије Србије (46) из Црне Горе (27) и Републике Српске (8 школа).

Награде ће бити уручене 14. октобра у драгиначкој школи у оквиру програма „Октобарски дани у Јадру“, када ће се са награђенима и публиком дружити песници Тоде Николетић, Љубомир Ћорилић и Љутомир Рундић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВЕЧЕ ВЈЕКОСЛАВА ВУКАДИНА – Живот треба да буде поезија

КАРАВАН „ЗАЈЕДНО МОЖЕМО“ У ЛОЗНИЦИ – За бољи положај особа са инвалидитетом

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )