МОЈА ПРВА ПЛАТА – Шанса младима

Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за програм подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ који ће бити спроведен кроз четири фазе. Прва фаза, која ће трајати од 10. до  31. октобра намењена је послодавцима који у том периоду могу да се пријаве за учешће у овом програму на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Друга фаза намењена је незапосленим лицима који ће за учешће у програму моћи да се пријаве од 6. до 24. новембра такође на овом сајту, док се трећа фаза програма односи на избор кандидата од стране послодаваца. Они ће имати могућност да обављају селекцију кандидата од самог почетка њиховог пријављивања а коначан избор кандидата ће се обавити од 27. новембра до 8. децембра. У року од седам дана од коначног избора кандидата на истом сајту биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Четврта фаза програма подразумева потписивање тројног уговора, између НСЗ, послодавца и изабраног кандидата, а оспособљавање незапослених трајаће од 1. до 15. јануара 2024. године.

У програм „Моја прва плата“ ове године планирано је да се укључи до 10. 000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће бити спровођен код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од девет месеци без заснивања радног односа. Током трајања програма, НСЗ ће младима са средњим образовањем месечно исплаћивати накнаду од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на одређеним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и способности за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Позив за извођаче радова

КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО УЖЕ СРБИЈЕ – Шампионима три медаље

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )