У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Асфалтирање улица Гоце Делчева и ЈНА

Мештани дела Бање Ковиљаче лакше и безбедније ће стизати до својих кућа новим асфалтом који се данас зацрнео у улицама Гоце Делчева и ЈНА. Радове је обишао градски менаџер Дејан Сталовић који каже да је то само наставак улагања у „Краљевску бању“, „перјаницу туризма која је уз Тршић наше најпознатије туристичко место“.

– Ово су завршни радови у овим улицама, данас је асфалтирање, пре тога је урађена комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже. Укупна вредност радова је 45 милиона динара и у потпуности их финансира Град Лозница. Дужина асфалтиране деонице је 805 метара и овим се подиже квалитет живота овог густо насељеног дела Бање Ковиљаче. Ове године смо доста радили у Бањи, три краће улице, Првог маја, Римску и Иве Андрића, у плану је реконструкција улица код Трга Анте Богићевића, неких 500, 600 метара, где предстоји комплетно пресвлачење асфалтом. Почињемо у понедељак и радове на јапанској фонтани у бањском парку у две фазе. То су грађевински радови и паралелно ће бити рађене цеви, млазнице и расвета. Вредност је око седам милиона, финасира град, а тиме ћемо вратити стари сјај овом украсу Ковиљаче – казао је Сталовић за ЛН.

Асфалтирањем је задовољан и  председник Савета месне заједнице Иван Поповић који оцењује да ће завршетком тог посла значајно олакшати живота мештана упућених на ове две саобраћајнице.

– Ово је наставак континуираног улагања које руководство града усмерава ка Бањи Ковиљачи. Прошле године смо имали велико асфалтирање у нашој МЗ, око 1,4 километар пута у насељу Зеленица, део Гучевске улице од 260 метара, ових дана се приводи крају замена старе са новом паметном ЛЕД расветом у оквиру пројекта „Паметни град“, којом ће бити покривена цела Бања Ковиљача. Лани је и у насељу Милутиновић у Улици Јадранској асфалтирано скоро пет километара пута уз помоћ државе. Сви наши захтеви, из МЗ и грађана, ка руководству града углавном буду испуњени у складу са реалним могућностима града чиме смо задовољни – казао је Поповић.

Иначе, асфалтирање улице Гоце Делчева и ЈНА треба да буде завршено сутра.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ – Радионица веза

ПУ ШАБАЦ – Хапшење у Лозници

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )