КЛУБ ПИСАЦА „ВУКОВО ПЕРО“ – Седам година трајања

У протеклих седам година, Клуб писаца „Вуково перо“ објавио је 41 књигу, као издавач, а у акцији „Даруј књигу – обрадуј дете“ поклонио више од 4.700 књига за библиотеке основних школа. Синоћ је скромно обележен рођендан клуба а председник Љутомир Рундић је рекао да ће и даље настојати да негуjу и шире идеју љубави према писаној речи.

– Обележили смо седми рођендан клуба који окупља писце и љубитеље писане речи са обе стране Дрине. Чланство се у том периоду доста мењало, умрло је њих седам од којих су четворо били оснивачи клуба. Тренутно имамо 22 стална члана међу којима су четири са статусом књижевника. За протеклих седам година одржано је 87 „Вукових посела”, 47 представљања књига од којих је 41 објавио клуб. Редовно расписујемо два књижевна конкурса, један посвећен Светом Трифуну, слави клуба, и други посвећен српском хероју, пуковнику пилоту Миленку Павловићу. Прикупљено је и поклоњено 4.700 књига библиотекама 14 сеоских основних школа – подсетио је Рундић и истакао да су седморо чланова редовни добровољни даваоци крви.

Клуб се, према његовим речима, више пута обраћао усменим и писаним путем локалној заједници за помоћ у виду повременог одобрења службеног простора (Вуков дом културе, Библиотека Вуковог завичаја, Омладински центар, МЗ Црногора) за одржавање књижевних окупљања и манифестација, али, како тврди, није наишао на разумевање. Рундић додаје да нису добили чак ни било какав одговор и да су зато принуђени да своје активности спроводе у угоститељским објектима, а једини ко им је помогао, била је лозничка црква, која им је у пар наврата уступила своје просторије. И поред ових потешкоћа, председник клуба поручује да ће наставити да раде и спроводе зацртане планове и активности, а до краја године планирају расписивање Осмог Трифунданског конкурса у новембру и прославу „Песничке нове године“ средином децембра.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – Брига о најмлађим суграђанима

АПЕЛ ГРАЂАНИМА – Спречити пожаре

Preuzmite besplatnu aplikaciju LN za iOS uređaje na App Store ili besplatnu aplikaciju LN za android uređaje na Google Play prodavnici!

Pratite nas i na fejsbukuinstagramu i jutjubu

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nedeljko 8 months

    Bravo dobri ljudi

  • Disqus ( )