„ЕКО-ТАМНАВА“ – Придружили се Лозница и три општине

Град Лозница и три суседне општине,  Крупањ, Љубовија и Мали Зворник придружиле су се јуче Регионалном центру за управљање отпадом „Еко – Тамнава“, који ће кад буде изграђен на савремен начин управљати отпадом за укупно 15 градова и општина.

У присуству министарке за заштиту животне средине Ирене Вујовић уговоре о придруживању потписали су са директором Регионалног центра „Еко – Тамнава“ Зораном Петровићем, градоначелник Лознице Видоје Петровић и председници општина Крупањ, Мали Зворник и Љубовија, Иван Исаиловић, Зоран Јефтић и Милан Јовановић. У наредном периоду очекује се почетак изградње регионалне депоније у селу Каленић, у општини Уб, где ће бити изграђена и комплетна пратећа инфраструктура која обухвата трансфер станице, рециклажне центре, постројење за биолошки третман отпада и друге објекте неопхдне за решавање једног од највећих еколошких проблема Србије – неадекватног управљања отпадом. Реализацијом овог пројекта системски ће бити решен проблем управљања отпадом за грађане Уба, Ваљева, Осечине, Лајковца, Мионице, Љига, Коцељеве, Владимираца, Барајева, Лазаревца и Обреновца, а од сада и за грађане Крупња, Малог Зворника, Лознице и Љубовије. Све ове локалне самоуправе збрињаваће на савремен начин отпад, чиме ће бити унапређен квалитет живота грађана који ту живе. Изградња регионалног центра за управљање отпадом у Каленићу код Уба један је од највећих капиталних зелених пројеката у Србији.

Подсетимо, почетком августа ове године на ванредној седници Скупштине града донета је Одлука о прихватању Студије оправданости придруживања Колубарском региону за управљање отпадом града Лознице и општина Мали Зворник, Љубовија и Крупањ.  Регионалном центру за управљање отпадом „Еко-Тамнава“ – Уб. претходно се придружило 11 локалних самоуправа, град Ваљево и још пет општина овог округа, две општине Мачванског округа и три општине града Београда.

ЛН

Фото: Министарство заштите животне средине

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СПОМЕНИК ПРИРОДЕ КОВАЧЕВИЋА ПЕЋИНА – Почела изградња инфо пулта

„ДАНИ ЈОВАНА ЦВИЈИЋА“ – У част славном географу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )