У ДОМУ ЗДРАВЉА – Почела вакцинација

Данас је у лозничком Дому здравља почела вакцинација против сезонског грипа. Како је за портал ЛН изјавила др Бранка Красавац, директорка ове установе, у Лозницу је пристигло 3.700 четворовалентних вакцина инфлувак тетра, одређени број вакцина подељен је по свим здравственим станицама и амбулантама зависно од броја пацијената који долазе у њих.

– Вакцинација се спроводи у Превентивном центру од 7 до 14 часова а у амбулантама у преподневним сатима. Имамо и 74 вакцина „пнеумо 23“, дају се заједно са вакцином против грипа, једна у једну, друга у другу руку. Треба да добијемо и торлакову тровалентну вакцину против грипа. Вакцина против ковида немамо, ко хоће да прими неку од вакцина против ковида може да се обрати у Превентивни центар и она ће бити поручена – објашњава директорка Красавац.

Вакцина против сезонског грипа препоручује се старијима од 65 година, хроничним болесницима са поремећајима плућног и кардиоваскуларног система, дијабетичарима, бубрежним болесницима, особама са ослабљеним имунитетом.

Не смеју да је приме особе које су алергичне на неку компоненту вакцине, затим, на јаја, перје, живинско месо као и они који у том тренутку имају високу температуру.

Иначе, за стицање имунитета потребно је да прођу две до три недеље после вакцинације.

В.М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВЕЧЕРАС У БИБЛИОТЕЦИ – Књига о боју на Лозници

“ОКО СОКОЛОВО” ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА – Скоро 2.000 казни за три месеца

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )