ЈКП ‘’ТОПЛАНА’’ – Спремни за грејање

Што се тиче ЈКП ‘’Топлана’’ грејна сезона ако је потребно може данас да почне, каже в. д. директора предузећа Милан Рачић, а хоће ли то бити 15. октобра, када би званично, календарски требало да се загреју радијатори, или нешто касније одлучиће надлежни. Он каже да су све припреме обављене, котларнице и систем спремни и само се чека знак за старт нове сезоне.

– Чекамо инструкције да ли ће сезона почети у уобичајено време, или ће, као прошле године, доћи до неког одлагања старта због високих спољних температуре и уштеде гаса. Подсетићу да смо лани 31. октобра пустили грејање да бисмо од 1. новембра званично почели сезону. Хоће ли сада бити нешто слично видећемо. Хладе пробе ћемо вероватно обавити у петак 6. или понедељак 9. октобра, пре тога нећемо. Што се тиче цене грејања она остаје иста, важи од 2013. године, а видећемо шта ће бити за следећу јер већ имамо најављено повећање цене гаса за још десет одсто од првог маја 2024. – казао је данас Рачић за портал ЛН.

Добра вест је да је радионице са пратећим садржајима поред нове топлане на Градилишту завршена, чека се добијање употребне дозволе па онда опремање и усељавање. Овај објекат ће много значити ‘’Топлани’’ јер његовом употребом обједињује магацински простор, радионицу, простор за смештај цеви и остале резервне делове. Све ће бити на једном месту, а не као до сада када су приручни магацине на четири, пет места, што отежава рад.

Иначе, из ‘’Топлане’’ апелују на кориснике да вентиле на радијаторима оставе максимално отворене како би инсталације биле напуњене на прави начин и избегнуте евентуалне интервенције. Уколико нешто примете на инсталацијама треба да се јаве предузећу како би проблем био одмах отклоњен.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У РАДНИЧКОМ ИЗ КЛУБАЦА – Стасавају младе снаге

У ДОМУ ЗДРАВЉА – Почела вакцинација

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )