ПОСЛЕ ДВЕ И ПО ГОДИНЕ – Стадион спреман за фудбалере

ПОСЛЕ ДВЕ И ПО ГОДИНЕ – Стадион спреман за фудбалере

Сви радови на фудбалском стадиону ‘’Лагатор’’ треба да буду завршени овог викенда, односно према уговору до 1. октобра. Екипа ЛН посетила је данас стадион на коме се ужурбано завршава преостали део посла, убацује намештај и ради све што је потребно да из овог најсавременијег спортског објекта на подручју Града Лознице коначно изађу мајстори. 

– До 1. октобра требало је да санирамо штету насталу због поплаве 30. маја. У сутерену су мењани подови, плафони, врата, све што је вода оштетила и то ове седмице треба да буде завршено. Прецизније, треба до недеље да буду изведени сви радови неопходни у сврху функционалности објекта како би били задовољени сви стандарди Фудбалског савеза Србије и УЕФЕ, све оно што је тражено завршава се до 1. октобра. Пројекат није мењан ни милиметар, димензије терена су 68 пута 105 метара од аут-линије до аут-линије, идентичне као на помоћном с тим да су на њему од аут-линије до ограде два, а на главном игралишту је до трибина око осам метара. Постављене су секторске ограде, ограде за противничке навијаче, нове клупе за резервне играче, по 33 места, укупно 66 за играче, стручни штаб, судије и остале. Аутобус је прошле среде ушао у сутерен, све је проверено, број седишта је остао исти 8.067, ВИП део трибина има стаклену ограду, а за интервенцију на првом реду трибина није дата сагласност. Трава је досејана поново, опоравила се и требало би да буде све у реду. Надлежна комисија већ ради и ове седмице ће стадион, урађен по УЕФА 4 стандарду, бити технички примљен – казао је за портал ЛН Рајко Старчевић, дипл. инжењер грађевинарства, одговорни извођач радова.

Највећи спортски објекат у Лозници, а један од најсавременијих у Србији, једини је од нових стадиона са два реда трибина. На северозападној трибини су главни садржаји, а ту је и улаз за званице и друга акредитована лица. На врху западне трибине, која има два лифта, налазе се места за репортере, мноштво просторија, а у сутерену, осим гараже са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, играчи ће одатле директно одлазити у свлачионице, налазе се просторије са опремом за грејање и заливање терена и остало што је неопходно да објекат потпуно функционише. Осим свлачионица за домаћу и гостујућу екипу, у сутерену се, за сваку од њих, налазе и просторије за загревање и опуштање, а из сутерена се излази на терен. У том делу стадиона су просторије са конференцијским и медијским салама и телевизијски студио, канцеларије и сале за састанке, ТВ студио и контролна  соба.

Подсетимо, у марту 2021. порушен је стари ‘’Лагатор’’, а онда су почели радови на изградњи новог. Рок за завршетак комплетног објекта био је 730 календарских дана, односно фебруар 2023. године када је требало да буде предат на коришћење.

Коначно ће овог викенда бити стављена тачка на градњу стадиона, а оно што интересује све љубитеље фудбала јесте када ће се на њему и закотрљати лопта. Према сазнањима ЛН, могуће је да ће стадион бити отворен средином октобра, а од стања траве зависи хоће ли се тада одиграти и прва утакмица на спортском здању чија је градња изазвала доста опречних мишљења. Док су једни критиковали ‘’бацање’’ пара, други су правдали овај подухват и истицали значај за развој лозничког спорта. Ко је био у праву, показаће време. Остало је да се лопта коначно закотрља, а ФК Лозница потруди како би се што пре на новом ’’Лагатору’’ играо суперлигашки фудбал. Овакав стадион заслужио је бар толико.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЛИЦИЈА У АКЦИЈИ – Приведено стотинак миграната

ПОДВИГ АНЂЕЛКЕ ВАСИЋ – Бициклом до Зејтинлика

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )