ЈКП ”ТОПЛАНА” – Припреме за нову сезону

Лозничко ЈКП ”Топлана” почело је од 16. септембра припреме за предстојећу грејну сезону. Поред уобичајених радова, скидања и сервиса сигурносних вентила, слања калориметра на баждарење и сличних послова, ових дана обављају се и  други радови како би ”паљење” радијатора било дочекано спремно и без проблема.

Према речима Милана Рачића, в. д. директора предузећа, прошлог викенда је код кафане ”Централ” замењено десетак метара топловода на месту где су крајем прошле сезоне уочени губици, а планирани су још неки радови како би испорука топлотне енергије у надолазећој сезони била несметана.

– До краја месеца планирамо да завршимо све послове око припреме за нову сезону и почетком октобра почнемо са хладним и топлим пробама система. За нову сезону ћемо свакако бити спремни, а корисници наших услуга немају разлога за бригу. Још увек смо у блокади, али тај проблем очекујемо да буде решен ових дана и то не утиче на то да ли ће грејна сезона почети на време. Што се тиче цене грејања, она ће остати непромењена до краја године, а хоће ли наредне бити неких промена, то пре свега зависи од нашег оснивача, односно локалне самоуправе – казао је он за ЛН.

Цена грејања непромењена је још од 2013. године, а трошкови који утичу на производњу су у последњој деценији осетно повећани, кажу у предузећу. Рачић објашњава да је у мају гас поскупео десет одсто, а од 1. новембра најаваљено је да ”иде” још толико, с тим да следеће године следи нови скок од десет одсто, као и да струја поскупљује за 8,5 одсто од 1. новембра.

Иначе, из ”Топлане” апелују на кориснике да вентиле на радијаторима оставе максимално отворене како би инсталације биле напуњене на прави начин и избегнуте евентуалне интервенције. 

Због штедње енергената, прошла сезона је званично почела 31. октобра, а трајала је до 22. априла, седам дана дуже од календарски предвиђеног рока.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РУКОМЕТ (М): СУПЕР „Б“ ЛИГА „ИСТОК-ЗАПАД“ – Лозничани убедљиви на старту

НАШИ СМО – Јесен

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )