МУП СРБИЈЕ – Предузети превентивне мере

Министарство унутрашњих послова Србије објавило је саопштење у којем се наводи да је на основу најаве Републичког хидрометеоролошког завода да се на подручју наше земље током викенда очекују јаке временске непогоде, које могу проузроковати поплаве, Сектор за ванредне ситуације проследио одговарајуће упозорење. Надлежним штабовима за ванредне ситуације упућено је упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи и имовине.

У саопштењу се наводи да је потребно, са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, проценити тренутно стања заштитне инфраструктуре на рекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних места.

Тимови Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у приправности су, а ватрогасно-спасилачке јединице су већ ангажоване у превентивним обиласцима терена и потенцијално критичних тачака на угроженим подручјима.
 – Апелујемо на све грађане, посебно на оне који живе у близини водотокова да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези са предстојећим временским непогодама – стоји у саопштењу МУП-а.

Подсетимо,  сутра ће бити топло, до 30 степени, али поподне наоблачење стиже у северне и западне делове Србије и доноси обилну кишу. Према најави РХМЗ, киша ће се у току ноћи између суботе и недеље појачати, локално ће бити могуће непогоде – град, олујни ветар и обилне падавине, између 30 и 70 литара по квадратном метру за 24 сата. Понегде падавине могу бити још обилније, нарочито на подручју западних, северних и централних делова земље. У недељу ће с кишом пасти и температура ваздуха па у најтоплијем делу дана неће ићи изнад 24 степена.

ЛН

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У ЛОЗНИЦИ –  У зонама школа око стотину прекршаја

У СУБОТУ КОД ЦРКВЕ – Буди активан

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )