БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У ЛОЗНИЦИ –  У зонама школа око стотину прекршаја

Од почетка ове школске године у лозничком крају није било саобраћајних незгода у зонама школа, саобраћајни полицајци открили су и казнили возаче који су учинили укупно 98 прекршаја.

Како су за портал ЛН рекли у Полицијској управи у Шапцу, безбедност деце у саобраћају један је од приоритета и зато се сваке године предузима низ активности како би она била што сигурнија. Као и претходних година, од првог дана школске године започела је акција “Школа” током које је појачана контрола саобраћаја на улицама и раскрсницама у зонама школа којима се најчешће крећу ученици при доласку у школу и повратку кући. Појачане контроле се највише односе на кажњавање прекршаја вожње недозвољеном брзином и непропуштање пешака, посебно ђака, на обележеним пешачким прелазима.

Припадници саобраћајне полицијске испоставе у Лозници су у сарадњи са Црвеним крстом, до сада одржали предавања на тему безбедног учешћа у саобраћају ученицима првог и другог разреда основних школа „Јован Цвијић“ и „Анта Богићевић“ на којима је присуствовало 320 ученика из 13 одељења. Планирана су и предавања у осталим лозничким основним школама, како матичним, тако и у издвојеним одељењима.

Из МУП-а апелују на све учеснике у саобраћају да буду одговорни и савесни и да поштују саобраћајне прописе и тако сачувају себе и друге.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗМЕНУ ЗАКОНА О БОРЦИМА – Да ратници буду равноправни

САСТАНАК У ГРАДСКОЈ УПРАВИ –  Сарадња са Комесаријатом за избеглице и миграције

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )