ПОДРШКА ЗА „КУЋУ НАДЕ“ – Тамара се укључила у акцију

Протеклих дана настављени су значајни радови ка завршетку изградње „Куће наде“ у Бањи Ковиљачи, намењене деци с инвалидитетом и њиховим родитељима. Иницијатор изградње овог објекта је Удружење грађана „Плава шкољка“, а према речима председнице Надице Блажић, у кући је управо постављена водоводна и канализациона инсталација, завршено је подно грејање и од јуче се поставља спољашња изолација.

– У овом летњем периоду смо урадили много, подигли кућу на раније изграђеном темељу, поставили кров и сада идемо ка завршетку захваљујући емисији „Тамара у акцији“. Надамо се да ће они завршити свој план до недеље, а ми онда крећемо даље, да тражимо помоћ за ограду и изградњу летњиковца. Много нам је помогао лознички „Наш дом“ око уређења, а ми још чекамо одговор „Водовода и канализације“, „Лознице-гаса“ и „Електродистрибуције“, како бисмо добили све неопходне прикључке – каже Блажићева. 

Она је потврдила да би се овим завршила „сива фаза“ градње „Куће наде“, монтажног објекта површине 180 квадрата, који ће много значити деци у процесу рехабилитације и терапија. Кућа ће у потпуности бити прилагођена потребама корисника, а Бања Ковиљача је одабрана јер је то једина бања која има Дечје одељење у оквиру Специјалне бонице за рехабилитацију. На овај начин, 25 породица трајно ће имати решење за бесплатан боравак два пута годишње по 21 дан и пет терапија у самој кући.

С. П.

ПРИЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Упозорење на пљускове, грмљавину и град у нашем крају

НАСТРАДАО МИГРАНТ – Још један утопљеник

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )