ФАКОВЦИ ПРОТЕСТОВАЛИ КОД СУДА – Поново иду у Београд

Група бивших радника некадашње Фабрике аутотракторских кочница (ФАК) поново је данас протестовала код Основног суда у Лозници. Драгослав Глишић, председник Удружења мањинских акционара ФАК-а, каже да су протести почели пре три месеца и да на тај начин настоје да реше проблеме који трају две деценије. Толико већ покушавају да дођу до неисплаћених зарада, отпремнина и других неизмирених новчаних обавеза које, како тврди, руководство некадашње фирме има према њима.

– Ишли смо неколико пута у Београд, окупљали смо се испред Привредног суда и Врховног касационог суда, Владе Србије и Министарства правде. Ове седмице поново идемо у Владу Србије јер желимо да решимо наш проблем. Срамота је што се оволико мучимо. Заступам 116 колега, нажалост, десетак је у међувремену преминуло. Износи су различити, лично имам неколико правоснажних пресуда и потражујем близу три милиона динара. Имамо извршне пресуде, али се не извршавају, проблем је што је ФАК у стечају од пре две године, а још 2008. је раскинута приватизација. Мада нас убеђују у супротно, имамо информацију да ФАК има имовину, два стана, 35 ари плаца, и 6,6 милиона динара на рачуну. Има имовину да је прода и исплати обавезе према радницима – казао је Глишић и додао да даљи потези зависе од исхода предстојећих разговора у Београду.

Т.М.С

Драгослав Глишић

ПРОЧИТАЈТЕ…

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ – Вијори се тробојка

КОШАРКА – Лозничани у Словачкој

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )