ЦРВЕНИ КРСТ –  Недеља и месец солидарности

Од данас до 17. октобра лознички Црвени крст обележава “Недељу и месец солидарности” у оквиру које позива грађане да буду солидарни према најугроженијим категоријама становништва.  Активности почињу “Недељом солидарности”,, која траје од данас до 21. септембра, у  оквиру које ће бити организована сабирна акција прикупљања намирница и средстава за хигијену који ће бити подељени најсиромашнијима.

Из ове хуманитарне организације позивају суграђане и привреднике да буду солидарни и донирају новац, намирнице које не морају да се чувају у хладњацима, конзервирану храну, кондиторске производе, као и средства за одржавање личне и кућне хигијене.

У оквиру „Недеље и месеца солидарности“ биће обележен и 16. октобар – Светски дан хране, као и 17. октобар – Светски дан борбе против глади и сиромаштава, када ће из Црвеног крста још једном позвати локалне привреднике прехрамбене и трговинске делатности да донирају прехрамбене производе.

Пакети са намирницама биће подељени корисницима услуга Црвеног крста којима због удаљености није доступан програм Народне кухиње, док ће корисници Народне кухиње добити појачан оброк.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАН СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Ватрогасци се дружили са ђацима

У НЕДЕЉУ – Бесплатно на Вуков сабор

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )