НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ШЉИВА У ОСЕЧИНИ – Медаље за рађевску ракију

Међународни сајам шљива у Осечини одржан је протеклог викенда. Међу бројним излагачима штанд је имало и Удружење малих пољопривредних произвођача Рађевине који је посетила министарка културе Маја Гојковић у друштву председника Општине Осечина Николе Томића. Том приликом разговарали су са председником СО Крупањ Зораном Зарићем, председницом Удружења малих пољопривредних произвођача Рађевине и излагачем Зораном Мијићем. Министарки и домаћину уручени су пригодни поклони и упућен позив да посете Крупањ.

Професор српског језика у издвојеном одељењу ОШ “Жикица Јовановић Шпанац” у  Завлаци Зоран Мијић успешан је пољопривредни произвођач, пчелар, али и ловац. На сајму је изложио своје производе и за ракију добио три медаље. Златне медаље добио је за ракију од шљиве и ораховачу, а сребрну за медовачу. До сада има више од 50 медаља за ракије које је излагао на сајмовима и каже да је за све које су оцењиване добио признања.

 – Имам воћњак и пчелињак и то не може једно без другог. Наследио сам их од оца и тако сам и заволео  пчеларство и производњу ракије. На сајму сам изложио више производа, а највише је било различитих врста ракије. Имао сам и неколико врста ликера – од малине, шумских јагодица, боровнице, ораховачу. Интересовање за наше производе је било велико, а сви заинтересовани су могли да их пробају. Међу посетиоцима било је и држављана Хрватске и Словеније који су пробали наше производе. Од нових производа на сајму сам изложио и сремуш капи и сремуш у комовици – задовољан је Мијић.

Подсећа да је на свих досадашњих 18 сајмова у Осечини учествовао и да ће то чинити и убудуће.  Намерава да своје производе изложи и на “Плодовима Рађевине” половином октобра у Крупњу.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЛОЗНИЧКИМ СТАДИОНОМ? – Радови морали у ”продужетке”

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Два сата ”Рибље чорбе”

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )