ГРАД О ИГРАЛИШТУ ‘’АНТИНЕ’’ ШКОЛЕ – Никад против деце

ГРАД О ИГРАЛИШТУ ‘’АНТИНЕ’’ ШКОЛЕ – Никад против деце

У јавности већ неко време ‘’кружи’’ информација о могућности да основна школа ‘’Анта Богићевић’’ остане без школског игралишта и да је закључен уговор о коришћењу тог земљишта ‘’ради организовања наставе физичког васпитања’’ између Епархије шабачке, Црквене општине старолозничке и ‘’Антине’’ школе од првог јула ове до истог датума 2024. године.

Поводом оваквих информација, данас се на сајту Града Лознице саопштењем за јавност обратила Драгана Јовановић, главна градска урбанисткиња. Она је навела да се обраћа са циљем да разјасни недоумице и нетачне информације које су кружиле друштвеним мрежама и у јавности.

– Не знам да ли су изнете из разлога незнања или лоше намере, али истине ради, желим да вас упознам о правом стању ствари. Напомињем да град већ дуже време ради на решавању овог изузетно важног питања. Наш циљ јесте очување, унапређење и изградња спортске инфраструктуре (нових фискултурних сала, дечјих паркова, спортских терена, теретана на отвореном) како бисмо омогућили нашој деци и младима да се здраво развијају, али и да негују љубав према спорту и спортски дух. Када је реч о локацији код ОШ „Анта Богићевић“, где се налази спортски терен ове школе, важно је истаћи да је у плановима и урбанистичким документима за ово подручје јасно назначено да су на овој локацији предвиђени објекти у функцији постојећих објеката друштвеног стандарда (школе), односно задржавање постојећег спортског терена – стоји у саопштењу.

Како је наведено, сам простор се налази на подручју заштићеног споменика културе, непокретног културног добра „Лознички град“, где је забрањена било каква врста промене намене или интервенције у простору.

– Град Лозница поштује ове законске одредбе и води рачуна о интересима грађана, а посебно деце и никада не би допустио било какве кораке који би угрозили интересе грађана или наше деце, односно угрозили наше културно наслеђе. Тврдња да руководство града у коме се издвајају значајна средства за подршку деци и младима, родитељима, брачним паровима није посвећено добробити деце заиста није основана. Свима нама деца су на првом месту и на исти начин видимо и препознајемо њихове потребе, подстичемо њихово даље напредовање и боримо се за њих. Наша улагања у образовање су континуирана и усмерена ка стварању бољих услова за ученике, као и запослене у просвети – навела је у саопштењу главна градска урбанисткиња.

ЛН

Фото: Лозничке новости

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОД ПРУЖНОГ ПРЕЛАЗА – Пронађено тело непознатог мушкарца

ПРОТЕСТ ”ЛОЗНИЦА ПРОТИВ НАСИЉА” – Од куће до куће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Aleksandar 3 months

    Zašto onda škola šalje advokate za Beograd? Zašto se onda potpisuje peticija?

  • Disqus ( )